ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι: Αποκοπές μισθών εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια θα ήταν ύβρη

Νέες αποκοπές μισθών στους λειτουργούς υγείας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων δεν θα ήταν απλή αχαριστία αλλά ύβρη, λέει το ΔΣ της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο.

«Χθες ανακοινώθηκε η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που έκρινε ότι οι αποκοπές των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων έγιναν νόμιμα και συνταγματικά. Ακολούθησε η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα ότι η απόφαση αποτελεί προηγούμενο και προηγήθηκαν προ ημερών οι τοποθετήσεις της ΟΕΒ» αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης: Σωρεία αντιδράσεων για την απόφαση του Ανωτάτου για περικοπές στο δημόσιο(vid)

Προστίθεται

ότι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσηλευτήρια, εκτελώντας στο ακέραιο το καθήκον τους, αγωνίζονται με κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους, υπό αντίξοες συνθήκες για να προστατεύσουν την κοινωνία στο σύνολο. Κανένας εξ αυτών δεν ζήτησε επιπλέον χρήματα παρά μόνο εξοπλισμό και συνθήκες για να αποδώσει με ασφάλεια τα μέγιστα, αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι.

Διαβάστε επίσης: ΓΕ: Κατά πόσο η απόφαση του Ανωτάτου αφορά στους ιδιωτικούς υπαλλήλους (vid)

«Αν μέσα σε αυτή τη λαίλαπα της πανδημίας προλειάνετε το έδαφος για να προχωρήσετε σε νέες αποκοπές μισθών στους λειτουργούς υγείας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων τότε δε θα πρόκειται για απλή αχαριστία αλλά για ύβρη» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα