ΠΑΣΥΚΑΦ: Σπουδαία επιτυχία - Πρόγραμμα εμβολιασμού κοριτσιών

Nα συνεχιστεί το πετυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμού για τον ιό των ανθρωπίνων κονδυλωμάτων, αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΠΑΣΥΚΑΦ, σημειώνοντας ότι μέχρι στιγμής 5.000 κορίτσια εμβολιάστηκαν δωρεάν από το Υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις εκστρατείες και τα προγράμματα του ΠΑΣΥΚΑΦ με στόχο την εξάλειψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και σημειώνεται ότι μέχρι το 2015 προσφέρθηκαν εμβόλια σε περισσότερα από 200 άτομα από ευάλωτες ομάδες και Τεστ Παπανικολάου δωρεάν.

"Το

καλό ποσοστό ανταπόκρισης 57% των μαθητριών Α’ και Β’ τάξης Γυμνασίου, ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς δράσης του ΠΑΣΥΚΑΦ με την αγαστή συνεργασία των λειτουργών του Υπουργείου Υγείας, αλλά και όλων των συντελεστών, οι οποίοι με καταληκτικές παρεμβάσεις την κατάλληλη στιγμή, αξιοποίησαν και την πολιτική βούληση ώστε να εξευρεθεί το κονδύλι και να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Επόμενος στόχος όλων είναι η αύξηση του ποσοστού ανταπόκρισης στο 80% και η επέκταση του εμβολιασμού για να συμπεριληφθούν και τα αγόρια", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα