ΠΑΣΥΔΥ: Οι πρόνοιες του ν/σ για τους έκτακτους στην Υγεία

Στην αποπαγοποίηση 185 κενών θέσεων Νοσηλευτικών Λειτουργών που πρόκειται να μονιμοποιηθούν στη Δημόσια Υπηρεσία ετοιμάζει η Κυβέρνηση σύμφωνα με την ΠΑΣΥΔΥ, κλάδος νοσηλευτικού προσωπικού υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Η συντεχνία ενημέρωσε τα μέλη της για το νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάστηκε από την Κυβέρνηση και αφορά το εργασιακό καθεστώς των εκτάκτων.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, όλα τα συμβόλαια θα είναι εξάμηνης διάρκειας και θα ανανεώνονται, οι συμβάσεις εργασίας των συναδέλφων οι οποίοι έχουν συμπληρώσει ή θα συμπληρώνουν

30 μήνες απασχόλησης, είτε με συνεχή είτε με διαδοχικές συμβάσεις εργασίας, θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, τερματίζεται η αποκοπή του 10% για όσους συνάδελφους έχουν συμπληρώσει ή θα συμπληρώνουν 24 μήνες απασχόλησης, διασφαλίζεται ότι οι υπηρεσίες όλων των συναδέλφων αορίστου χρόνου δεν τερματίζονται λόγο πλεονασμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι τα πιο πάνω προέκυψαν μετά από διάλογο και έντονες διαβουλεύσεις των Νοσηλευτικών Κλάδων της ΠΑΣΥΔΥ τα τελευταία χρόνια. Η ΠΑΣΥΔΥ διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να διεκδικεί όλα τα αιτήματα των μελών της μέσα από το κανάλι επικοινωνίας με την επίσημη πλευρά.

Οι επόμενοι στόχοι που αφορούν τον κλάδο είναι: η αποπαγοποίηση όλων των κενών θέσεων προαγωγής για ορθολογιστική στελέχωση και διόρθωση του διοικητικού κενού, η επαναφορά των αποκοπών που έχουν επιβληθεί, όπως επίδομα επικίνδυνης εργασίας, αποκοπή 15% στα οδοιπορικά, επαναφορά του χαμηλότοκου δανείου για αγορά αυτοκινήτου για όλους τους συναδέλφους και μείωση αποζημιώσεων βάρδιας.

Για τις υπόλοιπες αποκοπές που αφορούν όλους τους δημοσίους υπαλλήλους θα αναμένεται η έκβαση των προσφυγών που έχουν κατατεθεί από την ΠΑΣΥΔΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα