Παρθενογένεση σε κάθε ευκαιρία ζητά ο Ακιντζί

Την «παρθενογένεση» του νέου, ομόσπονδου κυπριακού κράτους σε περίπτωση λύσης, περιγράφει με σαφήνεια, ως μοντέλο λύσης του Κυπριακού, έγγραφο που διαμοιράστηκε σε επίσημη ομιλία του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο δόθηκε στους παρευρισκόμενους από τον εκπρόσωπο Τύπου της λεγόμενης Προεδρίας των κατεχομένων Μπαρίς Μπορτζιού, σε ακαδημαϊκό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Chateau Status, στο Λήδα Πάλλας με τίτλο «Η ζωή σε μια ομόσπονδή Κύπρο», στο οποίο συμμετείχαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.

Όπως προκύπτει από τη σχετική παράγραφο που ανέγνωσε και ο κατοχικός ηγέτης στην ομιλία του και την οποία παραθέτουμε στο πρωτότυπο έγγραφο, σκοπός είναι η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως αναγνωρισμένης κρατικής οντότητας και η συμμετοχή της ελληνοκυπριακής κοινότητας με τη μορφή πολιτείας, σε ένα κοινό ομόσπονδο κράτος.

Η παράγραφος, αναφέρει επί λέξει:

«Σκοπός μας είναι η επίτευξη μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, βασισμένη στην πολιτική ισότητα, εντός του πλαισίου που προβλέπεται στο κοινό ανακοινωθέν της 11ης Φεβρουαρίου 2014. Η ομοσπονδία σε μια Ενωμένη Κύπρο θα αποτελείται από δύο ισότιμες συνιστώσες πολιτείες, μία διεθνή νομική οντότητα και μονή κυριαρχία, εκπορευόμενη ισότιμα από Τουρκοκύπριους και Ελληνοκύπριους».

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα