Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Αντιγόνης Παπαδοπούλου

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το βιβλίο με τίτλο «Η μετεξέλιξη της κυπριακής οικογένειας. Αφηγήσεις από τρεις γενιές γυναικών», βασίζεται στη διπλωματική εργασία της συγγραφέως, στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου.

Στηρίχθηκε σε εθνογραφική ποιοτική έρευνα, με ομάδες εστίασης τρεις γενεές κυπρίων γυναικών: τη γιαγιά, την κόρη και την εγγονή, από την ίδια οικογένεια, με διαφορετικές βιωματικές εμπειρίες, μορφωτικό επίπεδο, γεωγραφική προσέλευση, πρόσφυγες ή αυτόχθονες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το βιβλίο «ιχνηλατεί, μέσα από μια εθνογραφικού

τύπου ποιοτική έρευνα, το ιδεολογικό υπόβαθρο της ραγδαίας μετεξέλιξης των κοινωνικών αξιών, τις πολιτισμικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, ειδικά στην κυπριακή οικογένεια, και τους μετασχηματισμούς της διεθνώς, σε Ελλάδα και Κύπρο».

Τη συγγραφέα καλωσόρισε στο Σπίτι της Κύπρου η Μορφωτικός Σύμβουλος Μαρία Παναγίδου, ενώ την πολυσχιδή πολιτική, κοινωνική, συγγραφική και καλλιτεχνική προσφορά και δράση της εξήρε ο ιστορικός ερευνητής, μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Ομίλου Κυπρίων Ελλάδος (Ε.Π.Ο.Κ.), Ηρακλής Ζαχαριάδης.

Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο φιλόλογος, λογοτέχνης, μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» κ. Σταύρος Σταύρου και η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα.

Η κ. Παπαδοπούλου αναφέρθηκε απο την πλευρά της στη μεθοδολογική προσέγγιση και τα συμπεράσματα της έρευνάς της, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους, όσοι υποστήριξαν την έρευνα, τη συγγραφή και έκδοση του βιβλίου της.

Ακολούθησε σύντομο μουσικό πρόγραμμα με την Πρέσβειρα Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας Εύη Καπάταη, ενώ την εκδήλωση τίμησε, μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα