Ανοίγει τις πύλες της 13-17 Μαΐου η EXPO Cyprus 2015

Με στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων αλλά και του κοινού, η διεθνής εμπορική έκθεση EXPO Cyprus 2015 θα έχει ανοιχτές τις πύλες της, ανανεωμένη, από τις 13 ως τις 17 Μαΐου στο χώρο της κρατικής έκθεσης με διοργανωτές το ΚΕΒΕ και την IMH και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ενεργείας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα χρησιμοποιηθεί ολόκληρος ο χώρος της κρατικής έκθεσης σύμφωνα με τον Διευθύνοντα

Σύμβουλο της IMH Γιώργο Μιχαήλ, ενώ θα λειτουργήσουν μεταξύ άλλων περίπτερα για το σπίτι και την επίπλωση, την ανάπτυξη ακινήτων, τη δόμηση, την ενέργεια, τη θέρμανση και την ψύξη, την τεχνολογία, τον οικιακό εξοπλισμό, τον κήπο, τα μηχανοκίνητα οχήματα, τις διακοπές, το φαγητό και το ποτό, τη διασκέδαση, τη χειροτεχνία και τις υπηρεσίες.

Η έκθεση, η οποία για πρώτη φορά διοργανώνεται από ιδιώτες, φιλοδοξεί να καταστεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός του 2015 και η συνολική αξία προβολής της θα ξεπεράσει τα €400.000. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 18.00 ως τις 23.00, Τετάρτη 13 Μαΐου με Κυριακή 17 Μαΐου, με τιμή εισόδου €3 για το κοινό, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν για τα παιδιά.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει διαγωνισμούς μαγειρικής, χορού και τραγουδιού, ενώ στο χώρο θα γίνουν διάφορες επιδείξεις και θα παρουσιάζεται καθημερινά πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με συναυλίες, παιδικές θεατρικές παραστάσεις και παρουσιάσεις βιβλίων.

Η τελετή εγκαινίων τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Λακκοτρύπης αναφέρθηκε στις ενέργειες του Υπουργείου από τότε που ανέλαβε την προσωρινή διαχείριση του χώρου της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων, λέγοντας ότι «προχωρήσαμε με την ενοικίαση του χώρου για σκοπούς αναζωογόνησης του εμπορίου και ικανοποίησης των πολλών αιτημάτων ιδιωτών διοργανωτών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων».

Επίσης, πρόσθεσε, «προβήκαμε σε ενέργειες για να επανέλθουν οι εγκαταστάσεις σε ασφαλή και λειτουργήσιμη κατάσταση». Από το Σεπτέμβριο μέχρι και το Δεκέμβριο του 2014, ανέφερε, «πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τέσσερις εξειδικευμένες εκθέσεις».

«Να τονίσω ότι, ως το αρμόδιο Υπουργείο, επικροτούμε και στηρίζουμε τη διενέργεια στο χώρο εξειδικευμένων και γενικών εμπορικών εκθέσεων από τον ιδιωτικό τομέα», είπε ο Υπουργός Εμπορίου.

Χωρίς αμφιβολία, πρόσθεσε, «οι εκθέσεις αυτές λειτουργούν ως πλατφόρμα επαφών και ευκαιριών καλύτερης ενημέρωσης και δικτύωσης των Κύπριων και ξένων επιχειρηματιών και εισαγωγέων». Ταυτόχρονα, ανέφερε, «αποτελούν σημείο συνάντησης και προσωπικής επαφής του εμπορικού μας κόσμου με το κοινό και τους λοιπούς ενδιαφερόμενους». Σύμφωνα με τον ίδιο, αναμένουμε ότι η EXPO Cyprus 2015 «με αιχμή του δόρατος το διεθνή, εμπορικό και καταναλωτικό της χαρακτήρα, θα συμβάλει θετικά τόσο στην προώθηση της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας όσο και στην εξωστρέφεια της οικονομίας μας».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του χώρου της Κρατικής Έκθεσης, όταν αποκρατικοποιηθεί ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στα αρχικά στάδια αυτού του σχεδιασμού, προσθέτοντας ότι «προηγούνται άλλοι οργανισμοί οι οποίοι θα είναι σ` αυτή τη διαδικασία».

Στο μεταξύ, ανέφερε, «είδαμε μαζί με το ΚΕΒΕ, κατά κύριο λόγο, το κενό που είχε δημιουργηθεί και έτσι αναλάβαμε ως Υπουργείο να διαχειριστούμε το χώρο». «Όταν προχωρήσει σίγουρα εμείς θέλουμε να δώσουμε το στίγμα του εκθεσιακού χώρου, απλά δεν έχουμε ακόμη συζητήσει τις λεπτομέρειες με τον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων», είπε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ Φειδίας Πηλείδης ανέφερε ότι «κύρια επιδίωξή μας είναι να αναθερμάνουμε το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για να λάβουν μέρος στη νέα Διεθνή Έκθεση, αλλά και το ενδιαφέρον του κοινού για να την επισκεφθεί».

Οι εκθέσεις, συνέχισε, «αποτελούσαν και θα συνεχίσουν να αποτελούν πάντοτε τον πιο αποτελεσματικό τρόπο προβολής και προώθησης των προϊόντων και υπηρεσιών των επιχειρήσεων, ενώ και για τους ίδιους τους καταναλωτές οι εκθέσεις συνιστούν τον ευκολότερο και αποδοτικότερο τρόπο πραγματοποίησης των αγορών τους».

«Παρά τα αρνητικά δεδομένα της οικονομικής κρίσης, είμαστε αισιόδοξοι ότι το νέο εγχείρημα μας θα στεφθεί με επιτυχία», είπε.

Ο στόχος μας, σημείωσε, «είναι η προβολή του εμπορικού προσώπου της Κύπρου, ώστε να φέρουμε κοντά επιχειρήσεις και καταναλωτές». Μέσα από τη νέα διοργάνωση, πρόσθεσε, «αναμένουμε να συναφθούν σημαντικές εμπορικές πράξεις που θα τονώσουν το κλίμα στην αγορά».

Keywords
Τυχαία Θέματα