Πάρκο μια ανάσα από αστ.σταθμό «φωλιά» ναρκωτικών (ΦΩΤΟΣ)

Πρόβλημα δίχως τέλος φαίνεται πως είναι οι ζημιές και η παραβατικότητα σε πάρκα σε αρκετές περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν από ένα μήνα, το εν λόγω θέμα είχε αναδυθεί ξανά στην επικαιρότητα με αφορμή τον εντοπισμό νεκρού σε πάρκο στη Λακατάμια. Το εν λόγω πάρκο μπορεί μεν να ήταν εγκαταλελειμμένο τα τελευταία χρόνια, δεν έπαψε ωστόσο ποτέ, να είναι χώρος όπου συγκεντρώνονται παραβάτες ειδικότερα τις βραδινές ώρες.

Τον

τελευταίο καιρό, τον γύρο του διαδικτύου κάνει η κατάσταση σε πάρκο στην Έγκωμη, το οποίο είναι μόλις 200 μέτρα μακριά από Αστυνομικό Σταθμό.

Νεκρός νεαρός σε πάρκο στον Αγ.Μάμα

Μαρτυρίες αλλά και φωτογραφίες – τεκμήρια κάνουν λόγο για άντρο παραβατών όπου εκεί γίνεται μεταξύ άλλων χρήση ναρκωτικών ενώ παράλληλα δεν αποκλείεται να είναι και στέκι ανταλλαγής ναρκωτικών. Στο παρελθόν εξάλλου η ΥΚΑΝ είχε πραγματοποιήσει έφοδο στο εν λόγω πάρκο.

Πρόκειται για το Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού για το οποίο έγιναν δεκάδες παράπονα από πολίτες λόγω της οχληρίας και της φασαρίας που προκαλείται μεταξύ άλλων, στο πάρκο, τις νυκτερινές ώρες.

Αυτό που τονίζει η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ότι το θέμα πλέον είναι ένα ζήτημα το οποίο πλέον θα πρέπει να τύχει χειρισμού από την Αστυνομία. Σε επικοινωνία του SigmaLive με τον Ζαχαρία Κυριάκου, Δήμαρχο Έγκωμης τονίστηκε ότι ο Δήμος λαμβάνει μέτρα για το εν λόγω πάρκο ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Αστυνομία θα πρέπει πλέον να αναλάβει το ζήτημα. Ήδη απεστάλη αίτημα στον Αρχηγό Αστυνομίας για συνάντηση. Αυτό που επισημαίνεται είναι η αναγκαιότητα επαρκούς φύλαξης του εν λόγω πάρκου αλλά και όλων των πάρκων σε συχνή βάση κι όχι περιστασιακά.

Αυτούσια η επιστολή δημοσιεύεται πιο κάτω.

Ο Δήμος Έγκωμης προχωρεί στις πιο κάτω ενέργειες:

- Ενισχύεται η περίφραξη στον παιδότοπο του πάρκου και τοποθετούνται κάγκελα με πόρτα εισόδου.
- Ενισχύεται ο φωτισμός του πάρκου.
- Θα γίνει περιποίηση και κλάδεμα των δέντρων.
- Περαιτέρω εξωραϊσμός του πάρκου.

Η επιστολή του Δήμου Έγκωμης στον Αρχηγό Αστυνομίας:

Αλητείες και βανδαλισμοί σε πάρκα, τα οποία δημιούργησαν οι δήμοι, είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο και αποτελούν μέγα πονοκέφαλο. Η παραβατικότητα οργιάζει. Νεαρά άτομα που συχνάζουν σε πάρκα βραδινές ώρες, σπάνε εισόδους, καταστρέφουν κιγκλιδώματα, καίνε καρέκλες ή τραπεζάκια, βανδαλίζουν, γενικώς, ό,τι βρουν μπροστά τους. Τα δημαρχεία μιλούν με την αστυνομία, ζητούν ενέργειες και δράση, αλλά η αστυνομία λέει ότι είναι πολλές οι ανάγκες και δεν μπορεί να είναι παντού συνεχώς. Πρόσφατα, δημοτικός σύμβουλος Έγκωμης προσέγγισε με τον καλύτερο τρόπο νεαρούς που είχαν συγκεντρωθεί σε πάρκο για να τους μιλήσει, αλλά η αντίδραση τους ήταν, πραγματικά, απογοητευτική. ΄΄Φύγε γιατί μας κόβει τον αέρα΄΄, ήταν η απάντηση τους, που δόθηκε με εριστική διάθεση.

Είναι φανερό ότι η όλη κατάσταση παραβατικότητας τόσο σε πάρκα όσο και με τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που αναπτύσσουν νεαροί σε κεντρικούς δρόμους μεταμεσονύκτιες ώρες, πρέπει να προβληματίσουν πολύ σοβαρά την ηγεσία της αστυνομίας στο ανώτατο επίπεδο για λήψη μέτρων μακράς πνοής και όχι περιστασιακών. Δεν πάει άλλο! Οι Δήμοι δεν είναι αστυνομικές αρχές, δεν έχουν τη δυνατότητα πάταξης τέτοιων φαινομένων, που διαταράσσουν σοβαρά τη δημόσια ασφάλεια και αγανακτούν τους πολίτες.

Είναι καθημερινό το φαινόμενο: Ο πολίτης είναι στο σπίτι του και πάει για ύπνο να ξεκουραστεί αλλά δεν μπορεί διότι στο διπλανό πάρκο γίνονται ασχημονίες από θορυβοποιά στοιχεία. Καθηκόντως ο πολίτης ενημερώνει την αστυνομία, η οποία πρέπει να έχει τρόπο αντίδρασης. Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό είναι το θέμα που πρέπει να επιλύσει η ηγεσία της αστυνομίας. Δεν μπορεί να παραδίδονται οι πόλεις μας στην αναρχία τα βράδια, να γίνονται τα αίσχη σε πάρκα και να μη υπάρχει τρόπος αποτελεσματικής παρέμβασης των Αρχών Ασφαλείας, που είναι νομικά επιφορτισμένες με αυτό το καθήκον. Η έκκληση απευθύνεται δημόσια στον Αρχηγό Αστυνομίας: Εισηγούμαστε να καλέσετε το συντομότερο, τους δημάρχους- ανά επαρχία- σε συσκέψεις εργασίας , να σας εκθέσουμε αναλυτικά τα προβλήματα και μαζί να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν".

Keywords
Τυχαία Θέματα