Παρέμβαση Μόρφου για προϋπολογισμό, εξώδικα: «Θα φτωχύνει το Κράτος» (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρέμβαση για τα εξώδικα που επιβλήθηκαν σε πολίτες για παραβίαση διαταγμάτων έκανε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος. Κατά το κήρυγμά του στη Θεία Λειτουργία της γιορτής του Αγ.Μοδέστου ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην επιβολή εξωδίκων στους πιστούς που εκκλησιάστηκαν σε ναούς στις 13 Δεκεβμρίου.

Ο Μόρφου σε ένα σημείο μεταξύ άλλων λέει: « Αυτή η αμαρτία θα επιστρέψει στο Κράτος. Θα επιτρέψει ο Θεός να φτωχύνει το Κράτος». Στη σχετική ανάρτηση στη σελίδα της Μητρόπολης αναφέρεται επίσης ότι μια μέρα μετά τη λειτουργία, στις 17 Δεκέμβρη καταψηφίστηκε για πρώτη φορά από το 1963 ο κρατικός προϋπολογισμός

από την Ολομέλεια της Βουλής.

Δείτε εδώ: Ο Μόρφου τα βάζει με νέα μέτρα - Δεν υπακούει,δηλώνει έτοιμος και για Δικ/ρια

Απόσπασμα της ομιλίας του Μητροπολίτη:

«Παρακαλώ να περιμένετε γιατί πρόθεση μας ως Μητρόπολη θα δούμε το θέμα. Έχουμε δικηγόρους και θα δούμε αν αυτό είναι δικαίωμα του Κράτους να επιβάλει προστίματα σε ανθρώπους που έρχονται να προσευχηθούν και για το Κράτος, και για τον κύριο Αναστασιάδη και για τους βουλευτές και για τους δικαστές. Δεν εγκληματούν αυτοί οι άνθρωποι. Είναι κρίμα να πηγαίνεις για μαλλί και να φεύγεις κουρεμένος. Γι' αυτό περιμένετε να εξετάσουμε και σε επίπεδο νομικό αν χρειαστεί και μόνο με απόφαση Δικαστηρίου. Ένας πλούσιος άνθρωπος μου είπε μόνο αν υπάρχει δικαστική απόφαση θα πληρώσουμε ό,τι μας πουν».

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης είπε ότι είναι αμαρτία αυτό που γίνεται με τα εξώδικα. «Είναι αμαρτία και θα επιστρέψει πάνω στο Κράτος. Θα επιτρέψει ο Θεός να φτωχύνει το Κράτος. Άρα κάνοντας αυτή την κίνηση εμείς προς το Δικαστήριο, προστατεύουμε και το Κράτος να μην φτωχύνει. Σε μια εποχή που όλα πτωχεύουν και είμαστε σε παραμονές Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι κρίμα η μικρή Κύπρος που είχε πάντοτε πολύ καλές σχέσεις η Εκκλησία με το Κράτος (και μάλιστα η Εκκλησία της Κύπρου γέννησε το Κράτος και ο Πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν Αρχιεπίσκοπος) είναι κρίμα να φθάσουμε σε πάλη. Αν επιμένει η Αστυνομία με τα προστίματά της να καταφύγει στο Δικαστήριο.. μέχρι τότε περιμένετε. Τα χρήματά σας είναι πολύτιμα για άλλες ελεημοσύνες», ανέφερε ο Μητροπολίτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα