Παρέμβαση Λευτέρη Χριστοφόρου κατά τη συζήτηση για τις απειλές Τουρκίας

Παρέμβαση στη συζήτηση για τις απειλές Τουρκίας έκανε ο ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, Λευτέρης Χριστοφόρου. 

Στη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, για την επιθετική πολιτική της Τουρκίας εναντίον Κύπρου και Ελλάδας, ο Λευτέρης Χριστοφόρου τόνισε:

“Από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, Καταγγέλλω τη Τουρκία, για τις συνεχείς κλιμακούμενες απειλές τους εκβιασμούς, και τις επεκτατικές, επιθετικές πολιτικές της,

ενάντια σε δύο χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Ελλάδα και την Κύπρο. Ταυτόχρονα προειδοποιώ την Ε.Ε. ότι εάν δεν λάβει αποφασιστικά μέτρα για να αναχαιτίσει τη τουρκική επιθετικότητα Σήμερα, Αύριο θα είναι πολύ αργά και οι συνέπειες θα είναι ανεξέλεγκτες.”

Συνεχίζοντας ο Ευρωβουλευτής κατέθεσε τη πρόταση του που υιοθετεί και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, για άμεση προστασία των Ευρωπαϊκών συνόρων με ναυτικές δυνάμεις των χωρών μελών, τονίζοντας:

“Εάν πραγματικά πιστεύουμε ότι η Αλληλεγγύη αποτελεί τη θεμελιακή αξία της Ε.Ε., όπως όλοι διακηρύσσουμε, ένα έχουμε να πράξουμε:

Οι χώρες μέλη να διαθέσουν τις ναυτικές τους δυνάμεις για να μπορέσει η Ε.Ε. να διαφυλάξει τα σύνορα της Ε.Ε., τα σύνορα της Κύπρου και της Ελλάδας, από τη τουρκική επιθετικότητα. Είμαι περήφανος γιατί η πολιτική μου ομάδα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, υιοθέτησε τη πρόταση μου και καλώ και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να πράξουν το ίδιο.

Υιοθετώ πλήρως και στηρίζω την θέση του ηγέτη του ΕΛΚ Manfred Weber, ότι εάν η Τουρκία συνεχίσει την επιθετικότητα της, να ληφθούν σκληρά μέτρα, να υπάρξει ακόμη και αναστολή της Τελωνειακής Ένωσης Τουρκίας Ε.Ε.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει τη δυνατότητα και μπορεί να περικόψει πλήρως τα κονδύλια της προενταξιακής βοήθειας της Τουρκίας Επιπρόσθετα να αποκλείσουμε τη Τουρκία από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια τα επόμενα έξι χρόνια, αποκλείοντας την από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.”

Ολοκληρώνοντας σημείωσε:

“Ισχυρή, Ενωμένη, Αλληλέγγυα, Αξιόπιστη Ε.Ε., νοείται όταν η Ε.Ε. μπορεί να υπερασπιστεί τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε., τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών μελών της, της Κύπρου και της Ελλάδας.”
 

Keywords
Τυχαία Θέματα