Παρέμβαση Λ. Χριστοφόρου προς την ΕΕ για πρόκληση τουρκικής ακταιωρού

Άμεσα ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, παρενέβη προς την Ε.Ε. καταγγέλλοντας την Τουρκία για τις νέες προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ζητώντας λήψη μέτρων και κυρώσεων κατά της  Τουρκίας για τις εγκληματικές της ενέργειες. Συγκεκριμένα στην παρέμβαση - ερώτησή του προς την Ε.Ε. αναφέρει:

«Η Τουρκία συνεχίζει τις απροκάλυπτες προκλήσεις της σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραβιάζοντας το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Έτσι στη θαλάσσια περιοχή Κάτω Πύργου - Τηλλυρίας, η Τουρκία προέβην σε ακόμη μία σοβαρή πρόκληση σε βάρος της Κύπρου,

αφού τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους της Λιμενικής Αστυνομίας.

Το σκάφος της Λιμενικής Αστυνομίας, με έδρα το αλιευτικό καταφύγιο του Κάτω Πύργου και τριμελές πλήρωμα, βρισκόταν σε συνήθη και νόμιμη περιπολία για προστασία της Κύπρου, από τη παράνομη Μετανάστευση, εντός των χωρικών υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Για πολλοστή φορά, η Τουρκία ακολουθώντας τη πάγια επιθετική και προκλητική της συμπεριφορά, με παράνομο και απαράδεκτο τρόπο, χρησιμοποιώντας  την τουρκική ακταιωρό επιτέθηκε πυροβολώντας προς το σκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Θεωρώ ότι αποτελεί πρωταρχικό καθήκον της Ε.Ε., να διαφυλάττει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και τα θαλάσσια της σύνορα που είναι και σύνορα της ίδιας της Ε.Ε. Η Ε.Ε. οφείλει να αντιδράσει άμεσα και να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Τουρκία, ότι κάθε επίθεση σε βάρος της Κύπρου είναι ευθεία επίθεση προς την ίδια την Ε.Ε. Τέτοιες προκλητικές επιθέσεις από τη Τουρκία, θα πρέπει να τιμωρούνται, άμεσα  από την Ε.Ε., με λήψη μέτρων και κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας.

Με αυτά τα δεδομένα ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

1. Πως προτίθεται να αντιμετωπίσει τις νέες τουρκικές προκλήσεις.

2. Συνάδει, χώρες που παραβιάζουν το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο να συνεχίζουν να λαμβάνουν οποιαδήποτε στήριξη από την Ε.Ε;

3. Πότε επιτέλους η Τουρκία θα καταβάλει κόστος για τις εγκληματικές της πράξεις σε βάρος χώρας μέλους της Ε.Ε. και κατ’ επέκταση της ίδιας της Ε.Ε;».

Keywords
Τυχαία Θέματα