Παρέμβαση Ε. Θεοχάρους στην Ολομέλεια

Κατά τη διάρκεια συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή την έκδοση ψηφίσματος για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων, η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ Ελένη Θεοχάρους υποστήριξε ότι, εάν η Τουρκία θέλει να ενταχθεί στην ΕΕ και την πολιτισμένη ανθρωπότητα, θα πρέπει να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Αρμενίων και των Ποντίων και άλλων λαών της Μικράς Ασίας, να αποσύρει τον στρατό της από την Κύπρο, ενώ ταυτοχρόνως η Κυβέρνησή της θα πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα

των ίδιων των πολιτών της.

Όπως είπε η κ. Θεοχάρους, τα εγκλήματα εναντίον ολόκληρων εθνών δεν μπορούν να διαγράφονται από τις σελίδες της Ιστορίας. Άλλωστε -πρόσθεσε- δεν τόλμησε ποτέ κανείς να ζητήσει να διαγραφεί το ολοκαύτωμα των Εβραίων στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τις σελίδες της Ιστορίας που διδάσκονται τα Εβραιόπουλα, δεν ζήτησε κανείς να κλείσει το Άουσβιτς και το Νταχάου και το Μάουτχαουζεν, για να πάψουν οι Εβραίοι «να μισούν τους Γερμανούς». Η Διεθνής Κοινότητα, ανέφερε η κ. Θεοχάρους, ζήτησε από τη Γερμανία να απολογηθεί για το έγκλημα και να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων.

Η Γερμανία -παρατήρησε- το έπραξε μετά από τις ενέργειες του Μεγάλου πολιτικού Βίλι Μπραντ και εξαγνίστηκε μέσα από την αγάπη και την αδελφοσύνη που αναπτύχθηκε ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Εβραίους. Το ίδιο, πρόσθεσε, οφείλει να κάνει και η Τουρκία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των άλλων λαών της Μικράς Ασίας στις αρχές του 20ού αιώνα. Τα εγκλήματα της Τουρκίας, τόνισε, που γρήγορα ξεχάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα και διεγράφησαν, όπλισαν το χέρι του Χίτλερ, που δήλωσε ξεκινώντας τη σφαγή των Εβραίων, «ποιος θυμάται τώρα τη σφαγή των Αρμενίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα