Αυτοί είναι οι 14 όμηροι που ελευθερώθηκαν σήμερα - Έφτασαν στο Ισραήλ

Το τρίτο κύμα ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα

Άλλοι 18 ή 19 όμηροι παραδόθηκαν από την Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς. Πρόκειται για 14 Ισραηλινούς, μεταξύ των οποίων 9 παιδιά, και 3 ξένους υπηκόους που δεν υπολογίζονται στη συμφωνία ανταλλαγής με Παλαιστίνιους κρατούμενους, όπως λέει ο ισραηλινός στρατός. Η Χαμάς από την πλευρά της ανακοίνωσε πως έχει παραδώσει 19 ομήρους (14 Ισραηλινούς, 4 Ταϊλανδούς και 1 Ρώσο υπήκοο).

Σύμφωνα

με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των απελευθερωθέντων βρίσκονται και δύο Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένης της 4χρονης Αμπιγκέιλ Ένταν.

Οι οικογένειες των ομήρων βρίσκονται ήδη στα νοσοκομεία, όπου αναμένεται να φτάσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Μία γυναίκα που απελευθερώθηκε μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Ισραήλ καθώς η κατάσταση της υγείας της θεωρείται κρίσιμη.

Διαβάστε επίσης:Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την απελευθέρωση 39 Παλαιστινίων κρατουμένων

Στο Ισραήλ οι όμηροι

Οι πομπές των απαχθέντων έφτασαν στο Ισραήλ. Αυτό είπε ο εκπρόσωπος του IDF, σημειώνοντας ότι οι εκπρόσωποι του Ερυθρού Σταυρού παρέδωσαν τους απαχθέντες σε μια δύναμη επίλεκτης μονάδας του IDF και μια δύναμη της Shin Bet κοντά στον φράχτη των συνόρων στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας. Ένας ακόμη όμηρος που επέστρεψε στο Ισραήλ στάλθηκε απευθείας στο νοσοκομείο. Ταυτόχρονα, τέσσερις απαχθέντες θα επιστρέψουν στο Ισραήλ μέσω του περάσματος της Ράφα προς την Αίγυπτο, από όπου θα πάρουν το δρόμο για το σημείο συνάντησης με τις δυνάμεις μας στο ισραηλινό έδαφος, είπε ο ισραηλινός στρατός.

Θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση Χατζερίμ για έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο και για να κάνουν κλήσεις στις οικογένειές τους. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν σε νοσοκομεία για να επανενωθούν με τους συγγενείς τους.

Ένας όμηρος μεταφέρθηκε κατευθείαν με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, λέει ο IDF.

Τέσσερις όμηροι οδηγήθηκαν στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα της Αιγύπτου και από εκεί θα μεταφερθούν στο Ισραήλ.

Το IDF λέει ότι ενημερώνει συνεχώς τις οικογένειες των ομήρων.

Διαβάστε επίσης: Χαμάς: Πρόθυμη να παραταθεί η κατάπαυση του πυρός για 2-4 ημέρες

Αυτοί είναι οι Ισραηλινοί που απελευθερώθηκαν σήμερα:

Αβίβα Σίγκελ, 62 ετών

Η Αβίβα Σίγκελ απήχθη από το σπίτι της στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, μαζί με τον Αμερικανό σύζυγό της, τον 64χρονο Κιθ, που παραμένει όμηρος της Χαμάς.

Την ώρα της επίθεσης, άρπαξαν το τηλέφωνό τους και κλείστηκαν, με τις πιτζάμες, στο δωμάτιο ασφαλείας, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για έναν πολλοστό συναγερμό για εκτόξευση ρουκετών, όπως είπε ο γαμπρός του ζεύγους, ο Γιουβάλ Μπαρόν, στην εφημερίδα Guardian. Λίγο μετά, θεάθηκαν συνοδεία ενόπλων, μαζί με άλλους ομήρους.

Η Αβίβα είναι νοτιοαφρικανικής καταγωγής και μετανάστευσε στο Ισραήλ σε ηλικία 8 ετών. Διδάσκει σε νηπιαγωγείο.

Το ζευγάρι έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Χαγκάρ Μπροντέτζ, 40 ετών, και τα τρία παιδιά της

Ο Αβιχάι Μπροντέτζ προσπαθούσε να υπερασπιστεί το κιμπούτς Κφαρ Αζά την ώρα που απήχθησαν η γυναίκα του, τα τρία παιδιά τους και η κόρη των γειτόνων τους, η Αμπιγκέιλ, που είχε καταφύγει στο σπίτι τους. Για κάποιο διάστημα δεν είχε καμία πληροφορία για την τύχη τους, έπειτα από μερικές ημέρες έμαθε ότι όλοι τους ήταν ζωντανοί.

Η Όφρι, το μεγαλύτερο από τα παιδιά, έκλεισε τα δέκα της χρόνια σε αιχμαλωσία. Οι δύο μικρότεροι αδελφοί της, ο Γιουβάλ και ο Ορία, είναι 8 και 4 ετών.

Αμπιγκέιλ, 4 ετών

Αφού είδε να δολοφονούνται οι γονείς της, το κοριτσάκι κατάφερε να βρει καταφύγιο στο σπίτι της οικογένειας Μπροντέτζ. Ο αδελφός και η αδελφή της, Μάικλ και Αμάλια, γλίτωσαν αφού κρύφθηκαν σε ένα ντουλάπι.

Η Αμπιγκέιλ είχε γενέθλια την Παρασκευή.

Τσεν Αλμόγκ-Γκολντσάιν, 48 ετών και τα τρία παιδιά της

Η 48χρονη κοινωνική λειτουργός απήχθη μαζί με τα παιδιά της, Αγκάμ, 17 ετών, Γκαλ, 11 ετών και Ταλ, 9 ετών, από το σπίτι τους στο Κφαρ Αζά. Ο πατέρας της οικογένειας, Ναντάβ Γκολντσάιν και η Γιαμ, η μεγαλύτερη κόρη, σκοτώθηκαν στην επίθεση της Χαμάς.

Οι Γκολντσάιν είναι μέλη της οικογένειας του Ντορόν Αλμόγκ, πρώην υψηλόβαθμου αξιωματικού του στρατού και νυν προέδρου της Εβραϊκής Υπηρεσίας για το Ισραήλ, ενός οργανισμού αρμόδιου για τη μετανάστευση των Εβραίων της διασποράς.

Η οικογένεια Αλμόγκ έχασε πέντε μέλη της τον Οκτώβριο του 2003, σε επίθεση αυτοκτονίας στο εστιατόριο Maxim της Χάιφας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε ο Ισλαμικός Τζιχάντ.

Έλα, 8 ετών και η αδελφή της, Ντάφνα, 15 ετών

Τα δυο κορίτσια απήχθησαν από το σπίτι του πατέρα τους, του Νόαμ Ελιακίμ, στο κιμπούτς Ναχάλ Οζ.

Την επομένη της επίθεσης η μητέρα τους, η Μαγιάν Ζιν, ανακάλυψε στο WhatsApp μια φωτογραφία της Ντάφνα, που φορούσε πιτζάμες, να κάθεται σε ένα στρώμα, στη Γάζα. Η λεζάντα έγραφε «Με ρούχα προσευχής θα ήταν καλύτερα». Ήταν η μοναδική απόδειξη ζωής.

Ο πατέρας των κοριτσιών, η σύντροφός του Ντίκλα και ο γιος της, ο Τομέρ, βρέθηκαν γαζωμένοι από σφαίρες σε ένα χωράφι. Πριν τον εκτελέσουν, οι βασανιστές του χρησιμοποίησαν τον 17χρονο Τομέρ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, για να μιλάει στα εβραϊκά στους ενοίκους και να τους βγάζει από τα καταφύγιά τους.

Η Έλα και η Ντάφνα έχουν και την ουγγρική υπηκοότητα.

Ρον Κριβόι, 25 ετών

Ο Ρωσοϊσραηλινός Ρον Κριβόι ήταν ηχολήπτης στο μουσικό φεστιβάλ της Νόβα. Αρχικά κατάφερε να γλιτώσει, αφού κρύφθηκε σε ένα χαντάκι, σύμφωνα με την αδελφή του, τη Γιούλια. Όμως το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου, όταν του τηλεφώνησε, της απάντησε μια φωνή στα αραβικά.

Ο Ρον είναι ο μικρότερος από τρία αδέλφια. Έχει γεννηθεί στο Ισραήλ και ο πατέρας του αφηγήθηκε στον τοπικό Τύπο ότι έχει ξεγελάσει ήδη τρεις φορές τον θάνατο: μία όταν έπεσε σε έναν υπόνομο και άλλες δύο σε τροχαία δυστυχήματα.

Διαβάστε επίσης: Aπελευθερώθηκαν άλλοι 17 όμηροι της Χαμάς - Παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα