Παρέδωσε τα σκήπτρα στη Λίβερπουλ με μια ξεγυρισμένη τεσσάρα!

Η Μάντσεστερ Σίτι προσέφερε guard of honour στην πρωταθλήτρια, Λίβερπουλ, όμως στη συνέχεια τη διέλυσε με 4-0 στο Etihad μαζί με κάθε διάθεση για party.

Οι Πολίτες υποδέχθηκαν τους πρωταθλητές του 2019-20 στο άδειο γήπεδό τους με τις τιμές που τους αρμόζουν, όμως στο ματς δεν… σεβάστηκαν τίποτα. Αν και οι Reds είχαν πρώτοι δοκάρι, στην ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έβγαιναν τα πάντα και έκαναν κομμάτια εκείνη

του Γίργκεν Κλοπ που πήγε στα αποδυτήρια με 3-0, για να χάσει τελικά με το βαρύ 4-0. Περισσότερα από 60 χρόνια είχε να πετύχει 3 σερί εντός έδρας νίκες κόντρα στην Λίβερπουλ η Σίτι, που είχε σκόρερς τους Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Φόντεν [ένα αυτογκόλ]. Από τον Απρίλιο του 2018 [Ρόμα] είχαν να δεχθούν 4 γκολ οι Μέρσεϊσαϊντερς.

Πολύ πιο δυνατά μπήκε στο ματς η Λίβερπουλ και αφού είχε διπλή φάση με Σαλάχ και Φιρμίνο μόλις στο 3’, στο 19’ είχε δοκάρι με τον Αιγύπτιο, ο οποίος πήρε από τον Βραζιλιάνο και συνέκλινε αλλά το σουτ του πήγε στο σίδερο. Η συνέχεια ήταν πολύ άσχημη για τους Reds. Στο 25’ ο Τζο Γκόμες ανάτρεψε καθαρά τον Στέρλινγκ μέσα στην περιοχή και ο Ντε Μπρόινε ξεγέλασε τον Αλισον από τα 11 βήματα για το 1-0 το οποίο διατηρήθηκε για 10 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερο γκολ τους στην κόντρα με τον Φόντεν να δίνει στον Στέρλινγκ και εκείνος να προλαβαίνει Γκόμες, Φαν Ντάικ και Αλισον για το 2-0, για να ανεβάσει η ομάδα του Πεπ τον δείκτη του σκορ στο 3-0 στο 45’ έπειτα από tiki-taka και τελείωμα του Φόντεν έπειτα από ‘1-2’ με τον Ντε Μπρόινε.

Στην επανάληψη η Σίτι ήταν εκείνη που μπήκε με το πόδι στο γκάζι και από το 49’ μέχρι το 51’ έχασε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες, με τον Ζεσούς να σουτάρει στον Αλισον, τον Στέρλινγκ να κοντράρεται και τον Φαν Ντάικ να σταματά πάνω στην γραμμή τον Φόντεν. Στο 57’ φάνηκε η Λίβερπουλ με το φάουλ του Αλεξάντερ-Αρνολντ που πέρασε έξω και στο 66’ έγινε το 4-0 όταν ο Ντε Μπρόινε βρήκε τον Στέρλινγκ, το πλασέ του οποίου έστειλε στα δίχτυα ο Τσάμπερλεϊν για να χρεωθεί αυτογκόλ. Στο φινάλε οι προπονητές έκαναν αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε, με τον Σαλάχ να έχει ένα καλό πλασέ (77’) και τον Μαχρέζ ένα ακυρωμένο γκολ (95’).

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ (73’ Ζοάο Κανσέλο), Γκαρσία, Λαπόρτ (79’ Οταμέντι), Μεντί, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ (79’ Μπερνάρντο Σίλβα), Ζεσούς (58’ Μαχρέζ).

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (76’ Γουίλιαμς), Γκόμες (46’ Τσάμπερλεϊν), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ (62’ Ναμπί Κεϊτά), Μανέ (85’ Μιναμίνο), Σαλάχ, Φιρμίνο (62’ Οριγκί).

Keywords
Τυχαία Θέματα