Παράτυποι μετανάστες από την Τουρκία στα κατεχόμενα

Η Diyalog (25.10.22) γράφει ότι στο πλαίσιο επιχειρήσεων που πραγματοποίησε η «αστυνομία» του κατοχικού καθεστώτος, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή άλλα 13 άτομα που διέμεναν παράνομα στις κατεχόμενες περιοχές. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι άτομα χωρίς «άδεια» παραμονής για περισσότερα από 3 χρόνια, άτομα που έληξε πριν από 38 ημέρες η τουριστική τους «βίζα», καθώς και άτομα που εισήλθαν παράνομα στις κατεχόμενες περιοχές από μη εγκεκριμένα λιμάνια.


Σύμφωνα με ανακσόπηση του Τ/κ Τύπου από το ΓΤΠ, από τους 10 συλληφθέντες, οι δύο ήταν Τούρκοι, 5 από τη Λιβερία, 2 από τη Ζιμπάμπουε

και ένας από την Κένυα. Επίσης, σύμφωνα με την λεγόμενη αστυνομία, στις 21 Οκτωβρίου 2022, γύρω στις 21.00, εντοπίστηκαν στην πλατεία του χωριού Γερόλακκος τρεις Σύριοι και συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω.


Η διαδικτυακή Bugün Kıbrıs (25.10.22, bugunkibris.com) γράφει ότι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η λεγόμενη «αστυνομία» δεν είναι γνωστό πού και πότε ήρθαν στο νησί οι 3 Σύριοι, αλλά πιστεύεται ότι προέρχονται από την Τουρκία.

Μιλώντας στην εφημερίδα, «αστυνομικές» πηγές ανέφεραν ότι τον τελευταίο χρόνο βρέθηκαν τουλάχιστον 10 άδειες βάρκες στα κατεχόμενα. Εκτιμάται ότι οι 3 Σύριοι ήρθαν στο νησί δια της ιδίας οδού που χρησιμοποιούν οι διακινητές ελπίδας, που εκμεταλλευόμενοι το κενό ασφαλείας στις κατεχόμενες περιοχές, διακινούν λαθραία ανθρώπους μέσω διαδρομών που συνδέονται με την Τουρκία.

Οι ίδιες «αστυνομικές» πηγές ανέφεραν ότι τα ραντάρ στην κατεχόμενη Καρπασία και την Κερύνεια λειτουργούν, αλλά τα ραντάρ στα δυτικά δεν λειτουργούν και δεν βλέπουν ορισμένα σημεία. Με δεδομένο ότι φθάνουν παράνομα τη νύχτα, οι μετανάστες δεν γνωρίζουν που φτάνουν και εγκαταλείπονται στη βόρεια Κύπρο άνθρωποι που νομίζουν ότι έφτασαν στη Μάλτα ή την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα