Παράταση από ΑΗΚ σε θέματα φωτοβολαταϊκών συστημάτων

Παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου δίνει η ΑΗΚ στην τροποποίηση των ρυθμίσεων προστασίας των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων Συμψηφισμού Μετρήσεων (Net Metering) και άλλων μικρών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, στις 5 Νοεμβρίου 2015, η Αρχή απέστειλε επιστολή σε 4.000 περίπου παραγωγούς/καταναλωτές που εγκατέστησαν Φωτοβολταϊκά Συστήματα (Φ/Β), στη βάση Συμψηφισμού Μετρήσεων (Net Metering), ζητώντας την τροποποίηση των ρυθμίσεων

προστασίας των Φ/Β αυτών συστημάτων, εντός δύο μηνών.

Όπως αναφέρεται, με σχετικό ενημερωτικό δελτίο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΗΚ (www.eac.com.cy) επεξηγούνται οι λόγοι που επιβάλλουν αυτές τις τροποποιήσεις, η διαδικασία εκτέλεσής τους και η διαδικασία κάλυψης του κόστους από την ΑΗΚ, στους δικαιούχους. Η ΑΗΚ αντιλαμβανόμενη ότι δυνατόν να χρειάζεται περισσότερος χρόνος ανταπόκρισης, επεκτείνει το χρόνο αυτό μέχρι τις 30 Απριλίου 2016, προστίθεται.

Επιπρόσθετα, σε περίπτωση που το Φ/Σ θα τύχει δειγματοληπτικού ελέγχου από τους Επιθεωρητές του ΔΣΔ/ΑΗΚ, ο ιδιοκτήτης του δεν θα επιβαρυνθεί με κανένα κόστος, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα