ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Οι δυτικοί μαχαιρώνουν ξανά τους Κούρδους
Οι Κούρδοι είναι οι πιο συνεπείς σύμμαχοι των Αμερικανών και των δυτικών στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών. Όταν οι δολοφόνοι του Ισλαμικού Κράτους πολιορκούσαν την πόλη Κομπανί και η Τουρκία παρακολουθούσε την άνιση μάχη των Κούρδων υπερασπιστών της, όλος ο αμερικανικός και ευρωπαϊκός Τύπος δημοσίευε σκληρές επικρίσεις κατά της τουρκικής αναλγησίας. Παράλληλα εκθείαζε την ηρωική αντίσταση των Κούρδων. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν ΗΠΑ και Τουρκία συμφώνησαν για τη χρήση της βάσης του

Ιντσιρλίκ για αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών. Τι έκανε η Τουρκία; Βρήκε ευκαιρία για να βομβαρδίζει και θέσεις του Κουρδικού ΡΚΚ.

Ο Brendan O’ Neill, σε ανάλυσή του στη βρετανική «Τέλεγκραφ», παρατηρεί ορθά και πικρά: «Το μαχαίρωμα στην πλάτη δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερο. Όλο τον προηγούμενο χρόνο οι δυτικοί ηγέτες εξυμνούσαν τους Κούρδους ως τους πλέον ψυχωμένους αντιπάλους των τζιχαντιστών. Τώρα οι ίδιοι αυτοί ηγέτες γυρίζουν την πλάτη στους Κούρδους, ή, ακόμα χειρότερα, δίνουν τη συγκατάθεσή τους στην Τουρκία να βομβαρδίσει τους Κούρδους του βορείου Ιράκ. Ήρωες της στιγμής, τη μια, κρέας για τις τουρκικές βόμβες, την άλλη. Στον μακρύ κατάλογο των προδοσιών που έχει διαπράξει η Δύση έναντι των συμμάχων της, η συγκεκριμένη προδοσία φαντάζει η πλέον παράδοξη». Λάθος! Είναι η πλέον αισχρή και ανάλγητη. Να τρέμουν, όμως, όλοι την ενότητα των Κούρδων. Ιδιαίτερα ο τζιχαντιστής Ερντογάν.
Σ.Ι.

Τι γίνεται με την κάρτα φιλάθλου;
Σήμερα ξεκινά η νέα ποδοσφαιρική περίοδος, ενώ πολλοί φίλαθλοι έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας. Την ίδια ώρα, δεν έχει ξεκαθαριστεί τι γίνεται με την κάρτα φιλάθλου. Αλήθεια, πού βρίσκεται το όλο θέμα; Θα προλάβουμε την έναρξη του πρωταθλήματος, ή θα αφήσουμε το μέτρο να εφαρμοστεί την επόμενη, μιας και δεν είναι σωστό στη μέση ενός πρωταθλήματος να θέτεις σε εφαρμογή μέτρα που θα έπρεπε να είχες λάβει εκ των προτέρων;
Μ.ΑΔ.

Γιατί ο ΔΗΣΥ σιωπά για τον Κοτζιά;
Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο ΔΗΣΥ έβγαλε κυριολεκτικά τον πολιτικό σκασμό στις γνωστές δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, για τον τερματισμό των εγγυήσεων και την αποχώρηση του Αττίλα. Θα ανέμενε κανείς πως, ο πάλαι ποτέ εθνικόφρων ΔΗΣΥ θα έσπευδε πρώτος να χαιρετίσει και να υπερτονίσει τις δηλώσεις Κοτζιά, υποβάλλοντας αμέσως στον Ν. Αναστασιάδη να τοποθετηθεί με δημόσια δήλωση. Ο μεν Αναστασιάδης χρειάστηκε μέρες πολλές για να τοποθετηθεί, ο δε ΔΗΣΥ ακόμα να το πράξει. Αντίθετα, πάλι για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς, αξιώνει -από ποιους; Από τους εξωγήινους;- μείωση της στρατιωτικής θητείας. Οι Οικολόγοι ορθά σημειώνουν:

«Είναι άξιον απορίας γιατί η ηγεσία του ΔΗΣΥ, την ίδια ώρα που πιέζει την Κυβέρνηση να μειώσει τη στρατιωτική θητεία, αποφεύγει να τοποθετηθεί επί της εισήγησης του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, ο οποίος ζήτησε την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, προφανώς έχοντας υπ' όψιν πάμπολλα προηγούμενα περιστατικά, όπου η κατοχική δύναμη έδειξε την καλή της θέληση για λύση μέσω της αποχώρησης στρατευμάτων ή μέσω της απαγκίστρωσης των στρατιωτικών δυνάμεων, πχ Δυτική Σαχάρα, Ναμίμπια κλπ. Αλλά φαίνεται ότι και σε αυτό το θέμα η Κύπρος πρωτοτυπεί αρνητικά. Και έχουμε τους αμυνομένους να σπεύδουν μονομερώς σε μείωση της δύναμης αποτροπής τους». Θυμηθείτε: «Ιστορικός ηγέτης», κατά τον Αναστασιάδη, ο τζιχαντιστής Ερντογάν, ο δολοφόνος Τούρκων, Κούρδων, Αλεβιτών, Σύρων και σύντομα πορθητής της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σ.Ι.

Οι σφετεριστές απειλούν με… κυνηγετικά!
Οι Οικολόγοι αναφέρονται σε ένα σημαντικό γεγονός, που φαίνεται να πέρασε απαρατήρητο. Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, «σημειώνουν με ανησυχία τις πρώτες έντονες φανατικές και βίαιες αντιδράσεις εθνικιστικών κύκλων στα κατεχόμενα. Αποκορύφωμα ήταν το πρόσφατο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας 'ΒΟΛΚΑΝ', η οποία με πηχυαίους τίτλους προειδοποιεί ότι είναι έτοιμα τα κυνηγετικά για να αντιμετωπίσουν τους Ελληνοκύπριους νόμιμους ιδιοκτήτες περιουσιών.

»Ζητούμε από τον Ακιντζί να τοποθετηθεί με σαφήνεια και αποφασιστικότητα. Τέρμα στα μισόλογα. Με απειλές και νταηλίκια δεν μπορεί να κτιστεί ένα ειρηνικό μέλλον. Οι αντιδράσεις των εξτρεμιστών και των φανατικών δεν μπορούν να αποτελούν πρόσχημα και προκάλυμμα. Αντίθετα, πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση μηδενικής ανοχής. Ας μη συγχύζουμε την κατάθεση απόψεων και θέσεων με την απειλή ή τη χρήση βίας. Περιμένουμε από τον κ. Ακιντζί να εφαρμόσει το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο που αφορά τη ρητορική μίσους και τη δημόσια προτροπή για χρήση βίας». Αγαπητοί Οικολόγοι, μην έχετε ψευδαισθήσεις, όπως προηγουμένως για τον Δούρειο Ίππο, Ακιντζί. Ο υποτελής της κατοχής δεν πρόκειται να κάνει τίποτε. Ούτε κι εσείς ακούτε ή διαβάζετε τις δηλώσεις του; Όσα οι εθνικιστές απειλούν τα εννοούν, με την ανοχή ή και την ενθάρρυνση του πεφιλημένου του ΔΗΣΥ, του ΑΚΕΛ και του Αναστασιάδη.
Σ.Ι.

Ενοχλούσε η ελευθερία του;
«Είμαι αϊτός χωρίς φτερά», τραγούδησε κάποτε ο Μπιθικώτσης, σε σύνθεση του μεγάλου Μάνου Χατζιδάκι. Πού να υποψιάζονταν και οι δυο ότι θα ερχόταν μια στιγμή που θα μπορούσε να γραφτεί και τραγούδι «Είμαι... πελεκάνος χωρίς φτερά». Όπως κατήγγειλε το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου Λεμεσού έκοψαν τα φτερά του πελεκάνου του Κήπου, επειδή «εδώ και αρκετούς μήνες αποφάσισε ότι δεν θέλει να είναι έγκλειστος στον Ζωολογικό Κήπο, απελευθερώθηκε μόνος του και περιφερόταν στην παραλία της Λεμεσού και κοντά σε ταβέρνες, όπου απολάμβανε την αγάπη και το ενδιαφέρον Λεμεσιανών και τουριστών.

Όμως οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου αποφάσισαν να τον εγκλωβίσουν ξανά και να του κόψουν με τη βία τα φτερά, για να μην μπορεί να δραπετεύει». Κρίμα, ρε παιδιά. Τι σας ενοχλούσε που σαν βέρος... Λεμεσιανός ο πελεκάνος έβγαινε έξω και διασκέδαζε; Τι σας πείραζε που περιφερόταν ελεύθερος και ωραίος στις παραλίες κι έκανε γνωριμίες; Θα μπορούσε να εξελισσόταν σε ένα δεύτερο «Κόκο», σαν αυτόν της Πάφου, και να γινόταν η αγαπημένη μασκότ της Λεμεσού. Και μάλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί «Νίκος», προς τιμήν του Προέδρου. Δυστυχώς, προτιμήσατε να του κόψετε τα φτερά. Δίνοντας έτσι και την ευκαιρία σε διάφορους καλοθελητές να λένε ότι επί προεδρίας Αναστασιάδη, δεν κουρεύτηκαν μόνο οι καταθέτες. Κουρεύτηκαν και οι... πελεκάνοι.
ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ

Ερντογάν, άλλως Νέρωνας
Στα χνάρια του Νέρωνα βαδίζει ακάθεκτος ο Ταγίπ Ερντογάν. Δεν δίστασε να ρίξει τη χώρα στις φλόγες για να ικανοποιήσει τα σχέδιά του. Με θολωμένο μυαλό από τη βαριά ήττα του στις πρόσφατες εκλογές, όπου δεν κατάφερε να υλοποιήσει το όνειρό του να γίνει υπερπρόεδρος, λόγω της εισόδου του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών στην Εθνοσυνέλευση, έχει ανοίξει τις πύλες της κολάσεως, εξαπολύοντας ανοικτό πόλεμο κατά των Κούρδων ανταρτών. Πιστεύει, έτσι, ότι με κάθε πύραυλο και κάθε σφαίρα που ρίχνει ο τουρκικός στρατός κατά των Κούρδων, θα κερδίσει τις ανάλογες ψήφους των εθνικιστών.

Ταυτόχρονα, προωθεί τα σχέδιά του για τη δημιουργία λεγόμενης ζώνης ασφαλείας μέσα στο συριακό έδαφος, φοβούμενος τη δημιουργία κουρδικού κράτους. Από την πλευρά τους, οι Κούρδοι έχουν περάσει στην αντεπίθεση, με καθημερινές αιματηρές επιθέσεις μέσα στο τουρκικό έδαφος. Κανένας δεν γνωρίζει πού θα καταλήξει αυτός ο νέος φαύλος κύκλος της βίας στον οποίο έχει εισέλθει η Τουρκία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ταγίπ Νέρωνας έχει βάλει φωτιά και στα δικά του μπατζάκια...
ΜΠΟΞΕΡ

Keywords
ηπα, ρκκ, νέα, εισιτήρια, κυπρος, λύση, ακελ, εκλογες, στρατος, μποξερ, μετρο, Έρημος Σαχάρα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, φωτια, εκλογες ηπα, θεμος αναστασιαδης, νίκος αναστασιάδης, κυπρος εκλογες, ξανα, το θεμα, ζωα, ηγεσια, ηπα, ηττα, θεμα, θητεια, ιρακ, κυπρου, ονειρο, περιοδος, ρκκ, σφαιρα, ωρα, αγαπη, ακελ, εβδομαδες, βομβες, βρισκεται, γεγονος, γινει, γινεται, δευτερο, δυναμη, δυστυχως, δηλωση, δηλωσεις, δολοφονοι, δυτικη σαχαρα, δυτικη, εδαφος, ευκαιρια, εισιτήρια, ελευθερια, ενθαρρυνση, επρεπε, ερντογαν, ιδια, ηρωες, κυβερνηση, κυκλος, κομμα, λύση, μηνες, μειωση, μυαλο, ναμιμπια, νερωνας, παιδια, πυλες, ρητορικη, σαχαρα, σιγουρο, συντομα, σχεδια, ταβερνες, τυπος, τουρκια, φαυλος, φαυλος κυκλος, φτερα, χειροτερα, ψευδαισθησεις, εφαρμογη, ηγετες, χωρα, ιδιαιτερα, κηπο, κρεας, πελεκανος, σωστο, θεσεις, κρεας αλογου
Τυχαία Θέματα