Παράπονα από ομάδα πολιτών εναντίον εταιρειών για παραβίαση νομοθεσίας

Το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου έλαβε, στις 10 Δεκεμβρίου παράπονο από εκπρόσωπο της άτυπης ομάδας πολιτών Institute of Information Cyprus – 101.cy, εναντίον των εταιρειών Google Ireland και IAB Europe.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το παράπονο

αφορούσε σε ισχυριζόμενη παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, από τις αυτοματοποιημένες δημοπρασίες σε πραγματικό χρόνο, για σκοπούς συμπεριφορικής διαφήμισης από τις ανωτέρω εταιρείες.

«Λαμβάνοντας υπόψιν ότι, οι εταιρείες αυτές έχουν την κύρια εγκατάστασή τους σε άλλα κράτη μέλη, και πιο συγκεκριμένα, η Google Ireland έχει την εγκατάστασή της στην Ιρλανδία, ενώ η IAB Europe στο Βέλγιο, ενημερώσαμε τον αποστολέα του παραπόνου ότι το παράπονο θα πρέπει να υποβληθεί στην κύρια εγκατάσταση των εταιρειών αυτών ή/και στις αντίστοιχες εποπτικές αρχές της χώρας εγκατάστασής τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Περαιτέρω προσθέτει ότι για τη συνεκτική εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές προστασίας δεδομένων συνεργάζονται μεταξύ τους, μέσω του μηχανισμού συνεκτικότητας, για εξέταση όλων των θεμάτων που αφορούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Ως εκ τούτου, θα συνεργαστούμε με τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές για τη διερεύνηση και εξέταση των ζητημάτων που τίθενται στο εν λόγω παράπονο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης: Σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο -Στο 92,8% το ποσοστό

Keywords
Τυχαία Θέματα