Παράνομη επίσκεψη βουλευτή της Σρι Λάνκα στα κατεχόμενα

Ο Αντουλραούφ Χιμπαθούλ Χακίμ, βουλευτής και πρώην υπουργός Ανώτατης Εκπαίδευσης της Σρι Λάνκα, πραγματοποίησε παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα. Ο πρόεδρος του «Μουσουλμανικού Κογκρέσου» συναντήθηκε με τον «πρόεδρο» της «βουλής», Ζορλού Τορέ. Στην συνάντηση έλαβαν μέρος και Τουρκοκύπριοι πολιτικοί και ακαδημαϊκοί.

Ο κ. Χακίμ επισκέφθηκε τα κατεχόμενα ύστερα από πρόσκληση του «αμερικανικού πανεπιστημίου της Κερύνειας».

Ο κ. Τορέ υποδέχθηκε τον ξένο πολιτικό στην «βουλή» και επιχείρησε να στείλει το μήνυμα ότι ως υποτιθέμενα ανεξάρτητο «κράτος»

τα κατεχόμενα προσεγγίζουν θετικά τέτοιου είδους συναντήσεις. Επίσης, ευχήθηκε ότι οι «φοιτητές» από την Σρι Λάνκα θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της «τδβκ» «όταν επιστρέψουν στην χώρα τους».

Ο κ. Τορέ ισχυρίστηκε ακόμη ότι «οι Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι συμμετείχαν στο παρελθόν σε ένα κοινό κράτος με τους Ελληνοκύπριους, το οποίο κατελήφθη από τους Ε/κ,  μετά από πολλά χρόνια δημιούργησαν το δικό τους ανεξάρτητο κράτος».

Από την πλευρά του, ο κ. Χακίμ ανάφερε ότι γνωρίζει για το τι συνέβη μεταξύ Ε/κ και Τ/κ στο παρελθόν και ότι είχε την ευκαιρία να μάθει νέα πράγματα με τις εμπειρίες που αποκόμισε τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι «οι Τουρκοκύπριοι είναι ανεξάρτητοι, κυρίαρχοι και ικανοί να σταθούν στα πόδια τους στην δική τους χώρα», καθώς και ότι στα κατεχόμενα υποτιθέμενα υφίσταται «μια διαφορετική χώρα και μουσουλμανική κουλτούρα». 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα