Παραμένει στην Τραπεζούντα η κυπριακή αποστoλή

Η κυπριακή αποστολή στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα παραμένει στην Τραπεζούντα.

Tο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία και προβαίνει σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ασφαλή επιστροφή στην Κύπρο της αποστολής της χώρας μας, όταν ληφθεί σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Κώστα Καδή στο ΚΥΠΕ, οι διοργανωτές αποφάσισαν τη συνέχιση της Γυμνασιάδας από το μεσημέρι σήμερα, ενώ οι αποστολές όλων των χωρών που συμμετέχουν έλαβαν την απόφαση να παραμείνουν στην Τραπεζούντα, η οποία δεν έχει επηρεαστεί από τη χθεσινοβραδινή απόπειρα πραξικοπήματος.

Ανέφερε ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή στην Κύπρο όλης της αποστολής, σε συνεργασία με την ελληνική αποστολή. Η λήξη της Γυμνασιάδας έχει προγραμματιστεί για τις 18 Ιουλίου.

Ο Υπουργός Παιδείας βρίσκεται σε απευθείας επαφή με την Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ, η οποία ηγείται της 36μελους κυπριακής αποστολής στην Τραπεζούντα.

"Δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο οποιοσδήποτε από τους συμμετέχοντες στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα και οι τουρκικές αρχές διαβεβαίωσαν για την ασφάλεια όλων των αποστολών που αριθμούν πέραν των 2000 ατόμων", είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα