Παραλαβή έκθεσης Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών από ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέλαβε σήμερα, Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση του Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον Επίτροπο για το έργο

του, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο, στη σωστή κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το θέμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εκφράζοντας την ελπίδα σύντομα να είμαστε ακόμη καλύτερα.

Σημείωσε, ακόμη, ότι έμφαση δίδεται, μεταξύ άλλων, στην κυβερνοασφάλεια, κάτι που απασχολεί όλες τις Κυβερνήσεις.

Μετά τη συνάντηση, ο Επίτροπος Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Γιώργος Μιχαηλίδης δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «τα πιο σημαντικά σημεία της έκθεσης είναι η ανάπτυξη της αγοράς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών που αποτελεί τη δημιουργία του πλαισίου για να προωθηθούν επενδύσεις σε δίκτυα υψηλών ταχυτήτων, όπως στις οπτικές ίνες. Σχετική ανακοίνωση για επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα έγινε ήδη από τη Cyta».

Πρόσθεσε ότι «έγιναν και αυτοματοποιήσεις στις διαδικασίες, για να βοηθούν οι πάροχοι για την ανάπτυξη των δικτύων.

Αξιοσημείωτη είναι και η περιαγωγή σε ευρωπαϊκές χώρες χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις (roam like at home), μια αρκετά πολύπλοκη διαδικασία η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Για τον τομέα των ταχυδρομείων, υπάρχει η αναθεώρηση της στρατηγικής. Θέλουμε να αναπτυχθεί επιπλέον η αγορά. Για την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, στόχος είναι να δοθούν ευκαιρίες στις κυπριακές εταιρείες να αναπτυχθούν μέσω εξαγωγικού ηλεκτρονικού εμπορίου».

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ίδρυση του εθνικού CSIRT. Πρόκειται, όπως είπε, «για την ομάδα διαχείρισης συμβάντων κυβερνοασφάλειας για τις κρίσιμες υποδομές, που είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την ασφάλεια του κράτους στον τομέα της κυβερνοασφάλειας».

Keywords
Τυχαία Θέματα