Παραιτήθηκε κι επίσημα ο Οζντίλ Ναμί

Την παραίτησή του και επίσημα, παρέδωσε το πρωί στον ηγέτη της τ/κ κοινότητας ο διαπραγματευτής Οζντίλ Ναμί, ο οποίος υπουργοποιήθηκε, αναλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο Οικονομίας και Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ναμι εξήρε την ηγετικότητα του Ακιντζί, επισημαίνοντας ότι μαζί πέρασαν πολύ σημαντικές φάσεις του κυπριακού.

Από πλευράς του, ο κ. Ακιντζί ανέφερε ότι το έργο που επιτέλεσε ο Ναμί συνέβαλε στο να ανέλθουν σε νέα επίπεδα οι προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού.

Ο Μουσταφά

Ακιντζί ξεκαθάρισε ότι επί του παρόντος δεν σκέφτεται να διορίσει νέο διαπραγματευτή, καθώς δεν επιθυμεί οι συνομιλίες να τραβήξουν με τον ίδιο τρόπο για ακόμη 50 χρόνια, όπως είπε.

Από τούδε και εις το εξής, τόνισε ο Ακιντζί, «η τ/κ πλευρά δεν θέλει μια ανοικτού τέλους διαδικασία, αλλά μια διαδικασία που να στοχεύει σε αποτέλεσμα. Συνομιλίες μπορούν να καταστούν δυνατές μόνο αν νέο στρατηγικό πλαίσιο αναδυθεί, όταν η ε/κ πλευρά παρουσιάσει αλλαγή στη νοοτροπία και δεχθεί πραγματικά την πολιτική ισότητα των Τ/κ».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι ούτε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ αντικατέστησε τον κ Έιντε μετά την κατάρρευση της διαδικασίας στο Κραν Μοντανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα