Παραδοχή Αριστοτέλους για διακίνηση ναρκωτικών και κινητών στις φυλακές

Παραδέχεται ότι μέσα στις φυλακές διακινούνται ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα η διευθύντρια των φυλακών.

Η κ. Αριστοτέλους σε παρέμβαση της στο κρατικό ραδιόφωνο ρωτήθηκε «αν δεν υπάρχει πρόβλημα κινητών και ναρκωτικών στις φυλακές;».

Απαντώντας ανέφερε «όσο αφορά το πρόβλημα με τα ναρκωτικά και τα κινητά, τα έχουμε μειώσει στο ελάχιστο και πραγματικά διερωτώμαι, γιατί αυτή η συζήτηση ..πριν την καταγγελία μας, γιατί αυτά συμβαίνουν όλο τον τελευταίο καιρό. Δεν θέλω να πω περισσότερα. Όσο αφορά το θέμα των ναρκωτικών λαμβάνουμε μέτρα, τα οποία δεν λήφθηκαν ποτέ προηγουμένως.

Ακόμη,

η Διευθύντρια των φυλακών προέβη σε νέες καταγγελίες στην Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Στο κρατικό ραδιόφωνο ανέφερε ότι «Όσον αφορά την καταγγελία στην Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς έχουμε λάβει μαρτυρίες, ότι σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις μέλη της αστυνομίας προσέγγισαν πρόσωπα προσφέροντάς τους ανταλλάγματα, για να δώσουν καταθέσεις κατά των φυλακών.

Από τη στιγμή που λάβαμε αυτές τις μαρτυρίες, καθηκόντως είχαμε υποχρέωση να τις διαβιβάσουμε στην ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς, ως καθ' ύλην αρμόδια για να τις εξετάσει».

Την ύπαρξη καταγγελίας επιβεβαιώνει ο Επίτροπος Διαφάνειας, ο οποίος μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ανέφερε ότι «Επιβεβαιώνουμε ότι, αργά το απόγευμα της Παρασκευής έχει φτάσει καταγγελία».Κληθείς να σχολιάσει εάν πρέπει να διακοπεί η δεύτερη ποινική έρευνα, διότι έχει γίνει αυτή η καταγγελία, ο Επίτροπος Διαφάνειας προτίμησε να μην απαντήσει.

Με την σειρά της, η Νομική Υπηρεσία διευκρινίζει ότι σε σχέση με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναφέρονται σε νέα καταγγελία εκ μέρους της Διεύθυνσης των Φυλακών για την ποινική έρευνα, που διατάχθηκε από τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα:

1. Δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας οποιαδήποτε καταγγελία, η οποία να αφορά στην Ποινική Έρευνα.

2.Σε επικοινωνία με τον εκ των ποινικών ανακριτών κ. Μιχαλάκη Χριστοδούλου, ο οποίος ηγείται της ομάδας των ανακριτών, ενημερωθήκαμε ότι, η Ποινική Έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και λειτουργεί εξ ολοκλήρου μέσα στο πλαίσιο των όρων εντολής της.

3.Η συλλεχθησόμενη μαρτυρία θα αξιολογηθεί δεόντως στο κατάλληλο στάδιο.

Επισημαίνεται ότι η ποινική έρευνα έχει διαταχθεί στις 27 Ιουλίου και έχουν διοριστεί τέσσερεις ποινικοί ανακριτές.

Διαβάστε ακόμη: ΓΕ για Αριστοτέλους: Δεν έχει υποβληθεί νέα καταγγελία

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα