Παραδέχθηκε το χτύπημα στην Οδησσό το ΥΠΑΜ της Ρωσίας

Πυραυλικό χτύπημα στο λιμάνι της Οδησσού παραδέχθηκε ότι πραγματοποίησε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, χωρίς ωστόσο να το συνδέσει με την εκεί παρουσία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Σήμερα στις 11:40 ώρα Μόσχας (σ.σ. 10:40 ώρα Κύπρου και Ουκρανίας) οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατάφεραν πυραυλικό χτύπημα υψηλής ακριβείας σε υπόστεγο της βιομηχανικής

ζώνης στην περιοχή του λιμανιού της Οδησσού, όπου γινόταν προετοιμασία για πολεμική χρήση πλωτών μη επανδρωμένων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Ο στόχος του χτυπήματος επλήγη και η εγκατάσταση καταστράφηκε», ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Επισήμως από ρωσικής πλευράς δεν υπήρξε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο για τη σημερινή επίθεση στην Οδησσό, αν και το γεγονός του χτυπήματος κοντά στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου Ζελένσκι και την ελληνική αντιπροσωπεία καλύφθηκε από τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και όλα τα κεντρικά ΜΜΕ της χώρας.

Διπλωματικές πηγές στη Μόσχα εκτίμησαν ότι «είναι απολύτως απίθανο οι ελληνικές διπλωματικές αρχές να επικοινώνησαν με κάποιο τρόπο, είτε απευθείας, είτε εμμέσως, μέσω τρίτων, με τη Ρωσία, ώστε να ενημερώσουν για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη». Απάντησαν και στο ερώτημα εάν θα μπορούσε εκ των προτέρων να γνωρίζει η ρωσική πλευρά για το ταξίδι αυτό ότι «εφόσον ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει δηλώσει ότι τα σχέδια της ουκρανικής αντεπίθεσης βρίσκονταν εκ των προτέρων στο τραπέζι των Ρώσων επιτελών, είναι προφανές ότι οι περισσότερες ή όλες οι δραστηριότητες της κυβέρνησης του Κιέβου πιθανότατα γίνονται έγκαιρα γνωστές στη Μόσχα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα