Παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της Χεζμπολάχ ο Λιβάνιος

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών σε σχέση με τον υπό κράτηση εδώ και δύο εβδομάδες 26χρονο Λιβάνιο, στο σπίτι του οποίου στους Αγίους Αναργύρους εντοπίστηκαν πέραν των πέντε τόνων νιτρικής αμμωνίας που χρησιμοποιείται για την παραγωγή εκρηκτικών.

Όπως αποκαλύπτει το Σίγμα και η διαδικτυακή πύλη Sigmalive, σε θεληματική του κατάθεση ο Λιβάνιος παραδέχθηκε ότι είναι μέλος της τρομοκρατικής, όπως θεωρείται από τη δύση, στρατιωτικής πτέρυγας της Χεζπολάχ

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες που είχαν από την πρώτη στιγμή οι διωκτικές αρχές.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, ο Λιβάνιος ανέφερε στους ανακριτές ότι μία εβδομάδα πριν από τη σύλληψη του στην οικία στους Αγίους Αναργύρους, πρόσωπο αγνώστου μέχρι στιγμής ταυτότητας, του πρόσφερε χρήματα για μεταφορά του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο μέρος.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν έδωσε εξηγήσεις για τους στόχος και σκοπούς συγκέντρωσης της νιτρικής αμμωνίας.

Παρά το ότι επέλεξε θεληματικά να παραδεχθεί την ιδιότητα του ως μέλος της Χεζπολάχ, εντούτοις δεν υπέκυψε στις πιέσεις των ανακριτών να αποκαλύψει τους στόχους που είχαν θέσει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, κρατώντας το στόμα του ερμητικά κλειστό. Σιγή ιχθύος τηρεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και για το πρόσωπο που του πρόσφερε χρήματα, το οποίο ακόμη δεν κατονόμασε.

Ωστόσο κύκλοι της αστυνομίας ανέφεραν στο Σίγμα ότι από τη στιγμή που έγινε η αρχή, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να ξετυλιχθεί πλήρως ο μίτος της Αριάδνης, οπότε θα φανεί και το μέγεθος της επιτυχίας των διωκτικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι τη σύλληψη του Λιβάνιου είχε χαιρετίσει χθες και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σημειώνεται ότι ρόλο στην υπόθεση είχαν και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ που είχαν διαβιβάσει τις σχετικές πληροφορίες στις διωκτικές αρχές της Κυπριακή Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα