Παπαδοπούλου-Μεταναστευτικό:Ανάγκη να υιοθετηθούν πρακτικές και εφικτές λύσεις

Η τοποθέτηση της Αντιπροέδρου της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, για την ανάγκη η πολυδιαφημιζόμενη «Αλληλεγγύη» μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην είναι μόνο λεκτική και θεωρητική, υπήρξε σημείο αναφοράς στην τοποθέτηση της κας. Παπαδοπούλου στη Σύνοδο Αρχηγών του RENEW EUROPE, που έγινε χθες στις Βρυξέλλες

Υπερασπιζόμενη την ανάγκη

η Ευρωπαίοι εταίροι μας να υιοθετήσουν την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών, η Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία υπενθύμισε στους υψηλούς προσκεκλημένους ότι η Κύπρος παραμένει η μοναδική διαιρεμένη χώρα της Ευρώπης, κάτι που αποτελεί φυσικά Ευρωπαϊκό πρόβλημα και όχι μόνο Κυπριακό. Κάλεσε, ταυτόχρονα, τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου να επιδείξουν αλληλεγγύη προς την Κύπρο και το λαό της, με την ίδια θέρμη και ένταση όπως επιδεικνύουν προς την Ουκρανία.

Αναφερόμενη στους πρόσφυγες, τους εγκλωβισμένους και τους αγνοούμενους της Κυπριακής τραγωδίας, υπερθεμάτισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνοδεύσει τα μηνύματα ελπίδας με απτά αποτελέσματα.  

Επικαλούμενη τις αναφορές του Προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, για τις επιτυχίες της ενωμένης Ευρώπης στους τομείς της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να αξιοποιήσουν αυτές τις αξίες, δημιουργώντας γέφυρες για ένα καλύτερο μέλλον για όλους.

Σε σχέση με το Μεταναστευτικό, η κα. Παπαδοπούλου υποστήριξε την ανάγκη να υιοθετηθούν πρακτικές και εφικτές λύσεις, που να σέβονται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά ταυτόχρονα να διαφυλάττουν την κοινωνική συνοχή και να σέβονται τη δημογραφία της κάθε χώρας.

Καταληκτικά, η κα. Παπαδοπούλου ευχήθηκε να μπορέσουμε από κοινού να μεταμορφώσουμε την Ευρώπη, δημιουργώντας ένα καλύτερο, δικαιότερο και ασφαλές περιβάλλον, όπου οι πανανθρώπινες αξίες, τα ιδεώδη και τα ιδανικά του ελεύθερου ευρωπαϊκού κόσμου θα επικρατήσουν, το Ευρωπαϊκό κεκτημένο θα είναι τρόπος ζωής και η ανθρωποκεντρική πολιτική όλων των χωρών θα είναι το εργαλείο βελτίωσης της ποιότητας ζωής και της ευημερίας όλων των Ευρωπαίων πολιτών. 

Διαβάστε επίσης: Θέματα εθελοντισμού και ΜΚΟ απασχόλησαν ΥΠΕΣ και ΠΣΣΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα