Παπαδόπουλος: Ζητά από τον ΠτΔ ενημέρωση για το κυπριακό

Ενημέρωση σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό αλλά και να δοθούν στο ΔΗΚΟ τα έγγραφα που έχουν δοθεί στον ΔΗΣΥ και στο ΑΚΕΛ αλλά και στην τουρκοκυπριακή πλευρά, ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, επαναλαμβάνοντας παράλληλα το αίτημα του ΔΗΚΟ για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.

Κληθείς, μετά την ημερίδα με θέμα

“Θεσμοί σε κρίση - Ο πόλεμος κατά της διαφθοράς”, που διοργάνωσε το ΔΗΚΟ, να σχολιάσει την απόφαση για εντατικοποίηση των συνομιλιών εντός Νοεμβρίου και το ότι παραμένουν οι διαφορές στο περιουσιακό, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν γνωρίζει επειδή το ΔΗΚΟ δεν έχει λάβει “καμία απολύτως ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με την πορεία των διαπραγματεύσεων”, προσθέτοντας ότι το “ΔΗΚΟ εδώ και αρκετές μέρες έχει ζητήσει σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και για κάποιο λόγο που μόνο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να εξηγήσει δεν έχει καλέσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου”.

“Εμείς θεωρούμε πως θα πρέπει να δοθούν όλα τα έγγραφα σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα που αφορούν το Κυπριακό και όχι μόνο στον Συναγερμό και στο ΑΚΕΛ, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “δεν συμφωνούμε γενικά με την συσκότιση που θέλουν να επιβάλουν κάποιοι στις διαπραγματεύσεις”.

Ανέφερε ότι “οι Ε/κ πρέπει να γνωρίζουν τί συζητά ο δικός μας διαπραγματευτής στις διαπραγματεύσεις, τί διεκδικεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί αυτές οι αποφάσεις θα επηρεάσουν όλους μας”.

“Θέλουμε διαφάνεια, θέλουμε ενημέρωση, θέλουμε να γνωρίζουν οι Ε/κ τί συζητείται για αυτούς στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων”, πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει θέματα που διέρρευσαν για την ουσία του περιουσιακού, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει διαρροές από τις εφημερίδες, προσθέτοντας ότι θέλει να έχει ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θέλουμε να έχουμε, όπως είπε, “τα έγγραφα που έχουν δοθεί στην άλλη πλευρά, τα έγγραφα που έχουν οι Τ/κ”.

“Δεν κατανοούμε γιατί προκαλείται πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις όταν γνωρίζουν όλα τα κόμματα το τι συζητά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας”, ανέφερε, προσθέτοντας ότι “το 2002 κατατέθηκε ένα ολοκληρωμένο έγγραφο, το προσχέδιο του Σχεδίου Ανάν και για δύο χρόνια το συζητούσαμε”.

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι “κανένας τότε δεν έθεσε θέμα ότι προκαλείται πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις επειδή γνώριζε ο κόσμος τι συζητάμε” και διερωτήθηκε “γιατί φοβάται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αποκαλύψει τι συζητά με την άλλη πλευρά στις διαπραγματεύσεις”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα