Παπαδόπουλος σε κατόχους αξιογράφων: Συνεχίστε τη διεκδίκηση

Θέσεις και απόψεις για το πώς θα πρέπει να κινηθούν οι κάτοχοι τραπεζικών αξιογράφων που κουρεύτηκαν το Μάρτιο του 2013, αντάλλαξαν ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Κατόχων Αξιογράφων.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως αντάλλαξαν απόψεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το κούρεμα

των τραπεζικών αξιογράφων και επανέλαβε πως στην Κύπρο το Μάρτη του 2013 συντελέστηκε ένα έγκλημα, μια κλοπή και αυτό το καλομελετημένο σχέδιο ετοιμάστηκε από πρόσωπα που έχουν και ονόματα και διευθύνσεις.

“Η δική μας η εισήγηση προς τους κατόχους αξιογράφων και προς τους καταθέτες των τραπεζών που κουρεύτηκαν το Μάρτη του 2013, είναι να συνεχίσουν να διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Θα πρέπει σε πρώτο στάδιο να απαιτήσουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το έγκλημα που συντελέστηκε το 2013 και την κατάρρευση της οικονομίας”, είπε και διευκρίνισε πως οι έρευνες πρέπει να είναι πραγματικές και με τις οποίες θα αποδοθούν ευθύνες.

Ο κ. Παπαδόπουλος χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, ο οποίος είναι ο μόνος που αυτή τη στιγμή διερευνά τα γεγονότα που οδήγησαν στο κούρεμα, στον ELA αλλά και στην πώληση των κυπριακών παραρτημάτων στην Ελλάδα, όπως είπε. Πρόσθεσε πως όταν θα έχουν ολοκληρωθεί αυτές οι έρευνες, θα πρέπει η Κυβέρνηση να επιδιώξει την αναθεώρηση της απόφασης του Eurogroup.

Μετά που θα γίνουν όλα αυτά, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε ότι πρέπει να καταλήξουμε σε ένα πολιτικό συμβιβασμό για επιστροφή των χρημάτων σε εκείνους τους δικαιούχους που κουρεύτηκαν.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης στις δικές του δηλώσεις είπε πως κατά τη συνάντηση ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για το πώς πρέπει να διεκδικήσουν δικαιοσύνη.

Πρόσθεσε πως η δικαστική διαδικασία είναι χρονοβόρα και εφόσον, όπως ανέφερε, υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι κάτοχοι αξιογράφων έπεσαν θύματα εξαπάτησης, παραπλάνησης και λαθών, θα πρέπει το κράτος να στρέψουν τη προσοχή τους ούτως ώστε να ενεργοποιηθεί ένας μηχανισμός στην ΕΕ για αποκατάσταση της αδικίας.

Τέλος, ο κ. Μαυροβουνιώτης είπε πως αναμένουν από το Κράτος να κινηθεί τάχιστα σε έρευνα με τη βοήθεια του Γενικού Ελεγκτή, έτσι ώστε οι παραβάσεις του Νόμου και η άδικη μεταχείριση που έγινε, να αποκατασταθούν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα