Παπαδόπουλος: Να εμπνευστούμε από αυτούς που υπηρέτησαν αξίες του Ελληνισμού

«Να εμπνευστούμε από αυτούς που υπηρέτησαν τις αξίες του ελληνισμού, εκείνους που πολέμησαν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας», κάλεσε με δηλώσεις του μετά την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

«Σήμερα που βλέπουμε τον υπαρξιακό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, σήμερα που διανύουμε μία κρίσιμη και δύσκολη στιγμή

στο κυπριακό, σήμερα που ο κυπριακός ελληνισμός συνεχίζει να αντιμετωπίζει τον επεκτατισμό και τον ολοκληρωτισμό, οφείλουμε να εμπνευστούμε από αυτούς που υπηρέτησαν τις αξίες του ελληνισμού, εκείνους που πολέμησαν, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν, για τις αρχές της δημοκρατίας και της ελευθερίας», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Σήμερα οφείλουμε να τιμούμε το έπος του ’40, να τιμήσουμε την 28η Οκτωβρίου και να αντλήσουμε ιστορικά διδάγματα, καθώς συνεχίζουμε τον αγώνα του λαού μας για την τελική δικαίωση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα