Παπαδόπουλος: «Με προσέγγισαν τρεις κυπριακές ομάδες»

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο επιστροφής του στο κυπριακό πρωτάθλημα ο Νίκος Παπαδόπουλος. Ο Ελλαδίτης τεχνικός είχε θητεύσει για μια σεζόν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας (2011/12), είχε ένα σύντομο πέρασμα από τον Εθνικό Άχνας (2012), ενώ ο τελευταίος προπονητικός σταθμός του ήταν ο Απόλλων Σμύρνης.

Ο 48χρονος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στον Super Sport fm 104.0.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

-Είστε ελεύθερος προπονητής τώρα έτοιμος για τον επόμενο ποδοσφαιρικό σταθμό;
-Είχα κάποιες προτάσεις μετά την απομάκρυνση μου από τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά επέλεξα να μείνω λίγο εκτός και να κάνω την καλύτερη επιλογή. Τώρα αρχίζει ξανά να υπάρχει ενδιαφέρον προς το πρόσωπο μου. Υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες στην Κύπρο και από την Σούπερ Λιγκ 1. Ειδικά οι ομάδες που δεν έχουν ενδιαφέρον κοιτάζουν και τον προγραμματισμό.

-Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό προς το πρόσωπο σας;
Με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια έχουμε επαφές. Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον πρώην πρόεδρο Πέτρο Σάββα. Όχι μόνο τώρα αλλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, γιατί φτιάξαμε και οικογενειακές φιλίες. Με τον Νίκο Νικολάου μιλάω, με τον Κούλλη Παπαγεωργίου.

-Τι θα σας κάνει να επιλέξετε την Κύπρο αντί την Ελλάδα για να συνεχίσετε την καριέρα σας;
-Όταν ήρθα στον Ολυμπιακό και στην Κύπρο, ήταν στα πρώτα προπονητικά μου χρόνια και ήταν μικρά τα παιδιά μου. Τώρα μεγάλωσαν και μπορώ εύκολα να πάω παντού στον κόσμο και ιδιαίτερα σε έναν τόπο που ένιωσα καλά, όταν ήμουν εκεί. Αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο για εμένα είναι η οργάνωση, οι υψηλοί στόχοι μιας ομάδας, π.χ. στην Κύπρο να πάει στην 6άδα και να παίξει πλέι οφ. Η φιλοδοξία μου είναι σιγά-σιγά με την ομάδα που προπονώ, αν μπορώ, να παίξω και στην Ευρώπη. Βέβαια είναι και το οικονομικό, γιατί αυτή είναι η δουλειά μας.

-Νιώθετε ότι χρωστάτε κάτι στον Ολυμπιακό; Γιατί τότε ήταν πολλά τα προβλήματα και δεν καταφέρατε να ολοκληρώσετε το έργο σας.
-Η αλήθεια είναι ότι είμαι πιο έμπειρος, έχω προπονήσεις μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα με κόσμο και πίεση. Στον Ολυμπιακό αν και αρχίσαμε καλά στην πορεία δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα. Θα ήταν χαρά μου, αν συνεργαστούμε, να έχουμε υψηλότερους στόχους. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει κόσμο, πήρε πρωταθλήματα, έφτασε κοντά στο να πάρει πρωταθλήματα και ίσως να χρωστάω κάτι στον Ολυμπιακό για να έρθω και να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Είμαι πολύ χαρούμενος και για δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι δημιούργησα φίλους στην ομάδα και είναι σημαντικό αυτό και το δεύτερο ότι βοήθησα νέα παιδιά τότε, όσο μπορούσα. Δύο από αυτούς είναι ο Πιέρος Σωτηρίου, στον οποίο έδωσα αρκετό χρόνο συμμετοχής, και ο Κωνσταντίνος Παναγή, στον οποίο δεν έδωσα πολύ χρόνο, αλλά προσπάθησα να τον βοηθήσω όσο μπορούσα. Είμαι χαρούμενος που έφτασαν τόσο ψηλά.

-Σας έχουν πάρει από τον Ολυμπιακό;
-Υπάρχει ενδιαφέρον και θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Από το ενδιαφέρον μέχρι τη συμφωνία υπάρχει μεγάλη απόσταση. Υπάρχει και από άλλες δύο ομάδες στην Κύπρο ενδιαφέρον, στην μια ήμουν κοντά να συμφωνήσω αλλά επέλεξαν άλλο προπονητή.

Ολυμπιακός είναι πλέον ένα νοικοκυρεμένο σωματείο σε σχέση με το 2011, όπου περάσατε δύσκολα.
-Και τότε γινόταν μεγάλη προσπάθεια από τον Πέτρο Σάββα. Είχαμε καλή ομάδα, αλλά τα προβλήματα μας άφησαν πίσω. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα ενδιαφέρον, εγώ ρώτησα και έψαξα και είδα ότι ο Ολυμπιακός είναι νοικοκυρεμένο σωματείο. Είδα τέσσερα ματς του Ολυμπιακού, ξέρω την ομάδα και πόσο καλό ρόστερ είχε. Είχε 1-2 ελλείψεις και, αν τις κάλυπτε, θα μπορούσε να ήταν στην 6άδα.

-Ποιες ομάδες από την Σούπερ Λιγκ σας προσέγγισαν;
-Δεν μπορώ να πω ονόματα, αλλά η μια παίζει στα πλέι οφ και η άλλη στα πλέι άουτ. Κάνουν τον προγραμματισμό τους. Υπάρχει ένα ενδιαφέρον, θα εξετάσω όλες τις προστάσεις και θα δω ποια είναι η καλύτερη.

-Ποια είναι η άποψη σας για τον Ντιγκινί, ο οποίος έχει συμφωνήσει με τον Απόλλωνα, και για τον Λάρσον, ο οποίος ενδιαφέρει την ομάδα της Λεμεσού;
-Και τους δύο του ξέρω. Τον Ντιγκινί τον γνωρίζω από πιο παλιά και είναι εργαλείο για έναν προπονητή. Μπορεί να παίξει και στα άκρα της επίθεσης και πίσω από τον φορ και ως καθαρός φορ. Μπορεί να μην βάλει πολλά γκολ σε μια σεζόν, αλλά δουλεύει για την ομάδα. Σε όποιες ομάδες έπαιξε έχει βοηθήσει. Ο Λάρσον είναι μια από τις ποδοσφαιρικές μου αδυναμίες. Είναι απίστευτος στο ένας εναντίον ενός και με πολύ καλά τελειώματα. Είναι δύο εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα