Παπαδόπουλος: Η στρατηγική Aναστασιάδη απέτυχε παταγωδώς

Δριμεία επίθεση κατά του Προέδρου Αναστασιάδη με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε για επανέναρξη των συνομιλιών, εξαπέλυσε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο για παταγώδη αποτυχία.

Όπως αναφέρει, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά, ότι η στρατηγική Αναστασιάδη και πολιτική του «καλού παιδιού», όχι μόνο έχει αποτύχει παταγωδώς, αλλά έχει χαρίσει στην τουρκική πλευρά νέα κεκτημένα.

«Τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος

Αναστασιάδης υπαναχώρησε από την κόκκινη γραμμή, που ο ίδιος είχε θέσει. Εγκατέλειψε τη θέση ότι «δεν συζητά το θέμα του φυσικού αερίου πριν τη λύση του κυπριακού» και κατέληξε στη νέα θέση, ότι συζητά το φυσικό αέριο πριν τη λύση του Κυπριακού», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ότι ούτε και αυτή η γενναιόδωρη προσφορά ικανοποίησε την τουρκική βουλιμία κάτι για το οποίο το ΔΗΚΟ είχε προειδοποιήσει.

«Αντίθετα, αυτή η νέα σοβαρή υποχώρηση της πλευράς μας ενέταξε το φυσικό αέριο στην ατζέντα του Κυπριακού και αποθράσυνε και άλλο την Άγκυρα, με αποτέλεσμα λίγες ώρες αργότερα η Τουρκία να ανανεώσει την παράνομη NAVTEX. Δυστυχώς είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η Τουρκία θα κλιμακώσει την ένταση μέχρις ότου να ξεκινήσει άμεσα και αμέσως η συζήτηση στις διαπραγματεύσεις για το φυσικό αέριο», τόνισε.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για αναίρεση των επικοινωνιακών του διακηρύξεων περί συλλογικότητας, καθώς όπως είπε, ο Πρόεδρος σε ένα θέμα ύψιστης σημασίας αποφάσισε να προχωρήσει μονομερώς και να θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα