Παπαδόπουλος: Η λύση είναι να παραιτηθεί όλο το ΔΣ της ΚΤ

Τη θέση ότι η λύση στο «γόρδιο δεσμό» της Κεντρικής Τράπεζας είναι η παραίτηση σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Μιλώντας στις Τομές στα Γεγονότα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι η νομική διαδικασία η οποία άρχισε αναφορικά με το ζήτημα της σύγκρουσης

συμφερόντων της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είπε, είναι ότι η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη θα παραμείνει στη θέση της, καθώς μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο μπορεί να την παύσει.

Κληθείς να απαντήσει στην πρόκληση της Κυβέρνησης, όπως ο ίδιος δώσει τη λύση στο πρόβλημα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι τη λύση την εισηγήθηκε ήδη στην σύσκεψη Αρχηγών των κομμάτων. Μόνη οδός είπε, είναι να ζητήσει την παραίτηση της δημόσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια να υποβάλει την παραίτηση του σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο.

«Πώς θα λειτουργήσει τότε χωρίς Διοικητικό Συμβούλιο η κυρία Γιωρκάτζη», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι αυτό θα θορυβήσει την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΚΤ πιστεύει ότι η κ. Γιωρκάτζη έχει το δίκαιο με το μέρος της.

Keywords
Τυχαία Θέματα