Παπαδόπουλος: Εκκρεμούν υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς

Με αφορμή το ότι “είθισται οι θερινές διακοπές να θεωρούνται ως το τέλος μιας χρονικής περιόδου”, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ θέλησε όπως είπε να υπενθυμίσει στην κυβέρνηση ότι εκκρεμεί αριθμός υποθέσεων, οι οποίες παραπέμπουν σε διαπλοκή ή και διαφθορά, για τις οποίες δεν έχει γίνει ακόμη οτιδήποτε και για τις οποίες η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Αναφέρθηκε αρχικά στην εταιρεία FOCUS

για τη χρηματοδότηση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και διερωτήθηκε πού βρίσκονται οι έρευνες και πότε θα υπάρξει πόρισμα. Διερωτήθηκε επίσης που βρίσκονται οι ενέργειες της Νομικής Υπηρεσίας, των νομικών συμβούλων της κυβέρνησης, για την προσπάθεια να στοιχειοθετηθεί υπόθεση αντικατάστασης της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας.

Έχει ανακριθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος για το σκάνδαλο της Λαϊκής Τράπεζας, πρόκειται να ανακριθεί, συνδράμουν οι ελληνικές Αρχές το αίτημα των Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν τα επόμενα ερωτήματα του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο οποίος επίσης διερωτήθηκε πόσες φορές πρέπει να προσαχθεί ενώπιον του Κακουργιοδικείου ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, για να ζητήσει ο κ. Αναστασιάδης την παραίτησή του.

“Black Rock: Θα ζητηθεί διερεύνηση των καταγγελιών ότι λειτουργοί της Κεντρικής Τράπεζας και ο ίδιος ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης, δεν έλαβαν υπόψη προειδοποιήσεις για υπερεκτίμηση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, με αποτέλεσμα να φορτωθούν οι καταθέτες δισεκατομμύρια ευρώ;”

Για τον ELA: έθεσε το ερώτημα εάν διερευνώνται οι συνθήκες υπό τις οποίες, η Λαϊκή Τράπεζα, παρά το ότι ήταν αφερέγγυα, φορτώθηκε 9 δισεκατομμύρια ευρώ ELA, τα οποία φορτώθηκαν αργότερα στην Τράπεζα Κύπρου. “Θα ανακριθεί γι’ αυτό ο τέως Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκος Δημητριάδης”.

Για τα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα έθεσε το ερώτημα εάν αναζητείται ο ένοχος του ξεπουλήματος των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, έναντι πινακίου φακής, όπως είπε.

“Πολιτικός έλεγχος Διοικητικών Συμβουλίων Τραπεζών: Πώς εξηγεί η κυβέρνηση τον πολιτικό διορισμό μελών σε όλα ανεξαιρέτως τα Διοικητικά Συμβούλια τραπεζών και τις διοικήσεις των τραπεζών;”

Τέλος για την ΚΥΠ, διερωτήθηκε εάν γίνονται παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών, δημοσιογράφων και άλλων πολιτών και παρακολουθήσεις κινήσεων πολιτικών αρχηγών.

Θα δώσουμε χρόνο στην κυβέρνηση να ετοιμαστεί να δώσει εξηγήσεις για όλες τις πιο πάνω υποθέσεις και να αποδείξει ότι τελικά δραστηριοποιείται και σε κάτι άλλο εκτός από τη διαπλοκή, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα