Παπαδόπουλος: Αλαζονεία Αναστασιάδη προς τους θεσμούς

Σε ανακοίνωση τύπου το εκλογικό επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη επιδεικνύει ασέβεια και αλαζονεία προς τους θεσμούς.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:


Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν τα όσα καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής για το Υπουργικό Συμβούλιο, με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, με την οποία εισηγείται να διοριστεί Ερευνητική Επιτροπή σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων και ειδικά για τη δευτερογενή καύσιμη ύλη.

Μεγαλύτερη όμως ανησυχία, αποτελεί η ασέβεια και η αλαζονεία που συνεχίζει να επιδεικνύει

η Κυβέρνηση Αναστασιάδη προς τους Θεσμούς. Οι κυβερνώντες πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι ο ρόλος των Θεσμών, όπως αυτός του Γενικού Ελεγκτή, είναι να διερευνούν και να αποκαλύπτουν τυχόν κυβερνητικές παρατυπίες.

Η παρεμπόδιση στην άσκηση των καθηκόντων των Θεσμών αποτελεί κάκιστη συμπεριφορά που πλήττει το κράτος και το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών.

Επαναφέρουμε το ζήτημα της οικονομικής ανεξαρτησία του Γενικού Ελεγκτή , το οποίο παρεμπιπτόντως αποτελεί ακόμη μια δέσμευση-αποδέσμευση της κυβέρνησης Αναστασιάδη! Μόνο έτσι ο Γενικός Ελεγκτής θα καταφέρει να εκπληρώσει τα καθήκοντά του κατά τρόπον πιο αποτελεσματικό και αντικειμενικό, καθότι θα είναι ανεξάρτητος από την ελεγχόμενη οντότητα και θα προστατεύεται από κάθε επιρροή της κρατικής μηχανής.

Keywords
Τυχαία Θέματα