ΠΑΟ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1: Ευτυχώς που έληξε!

Ένα εύκολο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, έγινε... χιτσκοκικό στο τέλος. Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το 1-0 στις καθυστερήσεις και απείλησε στην τελευταία φάση με το δεύτερο γκολ που θα προκαλούσε το μεγάλο "μπαμ" στην άδεια Λεωφόρο. Έστω κι έτσι, η ομάδα του Σταματσόνι προκρίθηκε στα προημιτελικά.

Η εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός είχε τα ηνία του αγώνα από τα πρώτα

λεπτά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μάρκου Βελλίδη. Μοναδικές αξιόλογες στιγμές για τους "πρασίνους" στο πρώτο ημίχρονο τα σουτ των Καλτσά (11') και Κλωναρίδη (33'), τα οποία δεν βρήκαν τον επιθυμητό στόχο. Στον αντίποδα, οι Ηπειρώτες, παρότι χρειάζονταν -τουλάχιστον- δύο γκολ για να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά, δεν μπήκαν επιθετικά στο παιχνίδι, προσπάθησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν και να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση. Παρόλα αυτά, οι Γιαννιώτες δεν βρήκαν κενά προς την αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα η μόνη καλή στιγμή στο πρώτο μέρος να λάβει χώρα στο 14ο λεπτό, όταν ο Ζέκα έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Αλέξη Μιχαήλ.

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι μπήκαν πιο δυνατά και κυνήγησαν το πολυπόθητο γκολ. Όμως, ο Βελλίδης σε δύο περιπτώσεις κράτησε απαραβίαστη την εστία του, με εξαιρετικές επεμβάσεις στα σουτ των Αμπέντ (51') και Ζέκα (64'). Ο ρυθμός, μετά το 65ο λεπτό, έπεσε αισθητά. Αποτέλεσμα, οι ευκαιρίες να έρχονται με το... σταγονόμετρο. Στο 78' ο Μάρκους Μπεργκ είχε μία καλή στιγμή να χριστεί σκόρερ, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΣ ανέβασε την απόδοσή του και τελικά κατάφερε να σημείωσε το γκολ στο 93' με όμορφη κεφαλιά του Δημήτρη Φερφελή, ύστερα από ασίστ του Μιχάλη Μανιά. Οι "πράσινοι" καρδιοχτύπησαν στο τελευταίο λεπτό, αφού η κεφαλιά του Απόστολου Σκόνδρα κατέληξε πάνω από την εστία του Στέφανου Κοτσόλη, αλλά τελικά πήραν την πρόκριση για τους "8" του Κυπέλλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα