ΠΑΟ: Σημαντική νικη επί της Λοκομοτίβ Κούμπαν

Με ξέσπασμα στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Παναθηναϊκός νίκησε για πρώτη φορά εφέτος την Λοκομοτίβ Κούμπαν με 84-79 αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττας του στο πρώτο ματς. Διαμαντίδης, Ουίλιαμς και Γκίστ ηγήθηκαν της σημαντικής νίκης.

Ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τα ύψη των Γκιστ και Ραντούλιτσα, το πρόβλημα ήταν όμως ότι δεν είχε καθόλου σκορ από την περιφέρεια.

Η άμυνα της Λοκομοτίβ, παρά το γεγονός ότι έφαγε τρία άλεϊ ουπ σ' ένα 10λεπτο, συμπεριφέρθηκε έξυπνα. Με συνεχή οβερ πλέι στον Ραντούλιτσα και με χέρια πάνω στις μπάλες που έπαιρνε ο Ουίλιαμς κράτησε τον Παναθηναϊκό χαμηλά.

Την ίδια ώρα, στην άλλη πλευρά του παρκέ, οι Ρώσοι βρήκαν τρίποντο και γενικά εύκολα καλάθια καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να διαβάσει το παιχνίδι. Από το 12-16 φτάσαμε στο 28-32 και στο 34-41 με τον Τζένινγκς σ' αυτό το φιάστημα να έχει 13 πόντους και την Κούμπαν να μετρά 5/13 τρίποντα και 3 ριμπάουντ παραπάνω. Ο Παναθηναϊκός πήρε λίγα πράγματα από τον Καλάθη και το βάρος προσπαθούσαν να σηκώσουν οι Γκιστ και Ουίλιαμς (ο δεύτερος με προσωπικές φάσεις).

Το πρόβλημα των μακρινών σουτ λύθηκε κατά κάποιο στο τρίτο δεκάλεπτο (πήραν μπροστά Διαμαντίδης και Φελντέιν) αλλά ο Παναθηναϊκός προδόθηκε από την αδυναμία του στο αμυντικό ριμπάουντ όσο ήταν μέλος της πεντάδας του ο Ραντούλιτσα. Η Κούμπαν είχε τον έλεγχο (43-48, 45-52, 54-60) αλλά κάθε φορά οι πράσινοι επέστρεφαν με ξεσπάσματα αλλά και την καλή άμυνα πάνω στην μπάλα των περιφερειακών τους (60-63).

Ο Παναθηναϊκός, με μπροστάρη τον ορεξάτο Χάντερ, πέρασε για πρώτη φορά μετά από ώρα μπροστά (64-63) αλλά ακριβώς εκεί έλαμψε το άστρο του Ντρέιπερ ο οποίος αν και μέχρι τότε δεν είχε παίξει πολύ "σκότωσε" τους πράσινους με δύο σερί μεγάλα τρίποντα. Οι πράσινοι προσπάθησαν να παίξουν καλύτερη άμυνα πάνω στο σουτ και τα κατάφεραν, γεγονός που τους επέτρεψε να ισοφαρίσουν εκ νέου (74-74) με τρίποντο του Καλάθη ενώ η καταλυτική παρουσία του Διαμαντίδη προσέφερε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο κόσμος πλέον είχε μπει για τα καλά στην εξίσωση του ματς επηρεάζοντας τους παίκτες της Κούμπαν. Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς ήταν πια τρομερά επιθετικοί στην άμυνα και έβγαζαν κλεψίματα δημιουργώντας για πρώτη φορά διαφορά (82-77 στα 47 δεύτερα). Η Κούμπαν ήταν στο καναβάτσο και ο Παναθηναϊκός έψαχνε και το +10 για να πάρει...διπλό το ματς. Στο 84-77 η Κούμπαν έχασε για μία ακόμη φορά την μπάλα (15 δεύτερα) και οι Κυπελλούχοι είχαν την τελευταία τους μεγάλη ευκαιρία. Δεν μπήκε το τρίποντο του Διαμαντίδη αλλά η νίκη ήταν γεγονός.

Tα δεκάλεπτα: 19-19, 36-41, 60-63, 84-79

Παναθηναϊκός: Χέινς, Πάβλοβιτς 5, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 8, Φελντέιν 5, Διαμαντίδης 15 (6/10 σουτ, 6ασ), Γκιστ 16 (6ρ, 3ασ), Καλάθης 12 (9ασ), Κούζμιτς, Ουίλιαμς 16 (6κφ).

Λοκομοτίβ: Ντιλέινι 11, Σίνγκλετον 3, Ραντόλφ 13 (10ρ), Ντρέιπερ 8, Κλαβέρ 13, Τζάνινγκ 16 (4/8τρ), Βορόνοφ 8, Ζούμπκοφ 8, Μπρόκχοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα