Παντρεμένος Ινδός τέλεσε εικονικό γάμο για να πάρει άδεια παραμονής (VID)

Ακόμη μια υπόθεση  που αφορά στο ζήτημα των εικονικών γάμων έφερε στο φως το ΣΙΓΜΑ.

Οι εικονικοί γάμοι είναι ο τρόπος εξασφάλισης μόνιμης παραμονής και αυτό το γνωρίζουν καλά τόσο οι μετανάστες όσο και οι δικηγόροι.

Η υπόθεση που έφερε στο φως το ΣΙΓΜΑ αφορά Ινδό, ο οποίος μέχρι πριν από μερικούς μήνες εργαζόταν στην ελεύθερη Αμμόχωστο.

Ο

εν λόγω μετανάστης, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο με τη σύζυγο του, προχώρησε -όπως αποδεικνύουν και τα έγγραφα που κατέχει το ΣΙΓΜΑ- σε δεύτερο γάμο, εικονικό.

Με τη βοήθεια δικηγόρου στη Λευκωσία, τέλεσε τον γάμο και φέρεται να εξασφάλισε την άδεια παραμονής.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα των αποδείξεων ο Ινδός υπέβαλε στο Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, αίτηση για διαμονή και εργασία στις 14 Ιουνίου.

Την ίδια ημέρα και η Ευρωπαία σύζυγος του, επίσης αλλοδαπή, υπέβαλε αίτηση στην ίδια υπηρεσία για εξασφάλιση άδειας παραμονής, η οποία βάσει του νόμου του 2007 δικαιούται αυτή και τα μέλη της οικογένειάς της να διαμείνουν μόνιμα στην Κύπρο.

Αυτή είναι μία περίπτωση στις χιλιάδες που όπως φαίνεται η τροποποίηση της νομοθεσίας δεν είναι αρκετή καθώς υπάρχει μια άλλη «καυτή πατάτα», που έχει να κάνει με τον ρυθμό εκδίκασης αυτών των υποθέσεων.

Είναι καθ' ομολογία με ρυθμούς χελώνας, που εκδικάζονται οι υποθέσεις εικονικών γάμων. Και το αποτέλεσμα; Οι μάρτυρες να εξαφανίζονται και οι υποθέσεις να μην μπορούν να στοιχειοθετηθούν.

Σημειώνεται ότι τη διετία 2017 με 2019 είχαν τελεστεί 4 χιλιάδες εικονικοί γάμοι. Το φαινόμενο μετριάστηκε τη διετία της πανδημίας και ένεκα των μέτρων, που είχε λάβει το Υπουργείο Εσωτερικών. 

Οι αποκαλύψεις του ΣΙΓΜΑ με το κύκλωμα για τους δικηγόρους και μεταφραστές όπως και οι εικονικοί γάμοι, συνθέτουν το κύκλωμα που στήθηκε γύρω από τους μετανάστες. 

Δείτε επίσης: Κύκλωμα δικηγόρων και μεταφραστών κερδοσκοπούν σε βάρος μεταναστών (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιπλέον, η προσέλκυση ατόμων από δικηγόρους αντιβαίνει της δεοντολογίας τους και αποτελεί άγρα πελατών.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του επαγγέλματος, ο δικηγόρος οφείλει να μη χρησιμοποιεί, αμέσως ή εμμέσως, οποιουσδήποτε μεσίτες για να επηρεάσει ανάθεση στο Γραφείο του, οποιωνδήποτε υποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα