Πανοραμικές φωτογραφίες από τους πλημμυρισμένους δρόμους- «Πνίγηκε» ο Πρωταράς

Οι σημερινές βροχές προκάλεσαν προβλήματα στο οδικό δίκτυο με επίκεντρο την ελεύθερη Αμμόχωστο.

Πανοραμικές φωτογραφίες από τον Νικόλα Πέτρο φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος που δημιούργησαν οι βροχές στο οδικό δίκτυο.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες τα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στον αυτοκινητόδρομο με την Αστυνομία να κλείνει προσωρινά τους δρόμους μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Κλειστοί λόγω συσσώρευσης νερού δρόμοι στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Κλειστοί παραμένουν λόγω συσσώρευση νερού η Λεωφόρος Πρωταρά Κάβο Γκρέκο, από

το ύψος του κυκλικού κόμβου Αγίας Τριάδας μέχρι την είσοδο του Πρωταρά στην περιοχή Περνέρα και ο δρόμος από τον κυκλικό κόμβο Αγίου Παντελεήμονα μέχρι τα φώτα Καμμίτση.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Στηβ Θεοδούλου, πέραν των παραπάνω σημείων, έχει αποκοπή η διέλευση οχημάτων από το ύψος του κυκλικού κόμβου παρά το κτηματολόγιο Αμμοχώστου μέχρι τον κυκλικό κόμβο παρά τον φούρνο Αβοκάντο, όπου παρατηρήθηκε έντονη συσσώρευση νερού αλλά και ακινητοποίηση αρκετών οχημάτων.

Γίνεται έκκληση προς τους οδηγούς που θα κάνουν χρήση του οδικού δικτύου να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού που έχει συσσωρευτεί στους δρόμους καθιστώντας τους ολισθηρούς και επικίνδυνους. Οι οδηγοί καλούνται να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

«Η αστυνομία θα συνεχίσει να είναι σε εγρήγορση αφού η βροχόπτωση δεν έχει σταματήσει από το πρωί ενώ έχει γίνει ανάκληση προσωπικού για να μπορέσει να ανταποκριθεί άμεσα και πιο αποτελεσματικά στην βοήθεια του κοινού», ανέφερε.

Περαιτέρω ο κ. Θεοδούλου είπε ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες η αστυνομική διεύθυνση Αμμοχώστου ανταποκρίνεται σε συνεχείς κλήσεις για βοήθεια λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που παρατηρούνται ιδιαίτερα στις περιοχές Παραλιμνίου Πρωταρά και Αγίας Νάπας,

Όπως σημείωσε, εξαιτίας της έντονης και συνεχής βροχόπτωσης πλημμύρισαν κεντρικές αρτηρίες του οδικού δικτύου προκαλώντας έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ αρκετά οχήματα ακινητοποιήθηκαν και οι οδηγοί τους εγκλωβίστηκαν σε αυτά.

Η αστυνομία σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου, σημείωσε, προχώρησαν άμεσα σε κλείσιμο δρόμων ενώ έγινε ανταπόκριση και απεγκλωβισμός προσώπων από τα ιδιωτικά τους οχήματα ή μετακίνηση τους από τις οικίες τους.

Από την βροχή, πρόσθεσε, πλημμύρισαν αρκετά υποστατικά ξενοδοχεία καταστήματα και οικίες ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστο το ύψος των ζημιών που προκλήθηκαν κάτι που θα διαφανεί τις επόμενες ημέρες.

«Το έργο της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποβοήθησαν μέλη της πολιτικής άμυνας, της επαρχιακής διοίκησης Αμμοχώστου αλλά και πολίτες ιδιαίτερα με την χρήση ιδιωτικών εκσκαφέων και ρυμουλκών, βοηθώντας στην διάνοιξη μονοπατιών για ελευθέρωση του νερού που εγκλωβίστηκε στους δρόμους αλλά και στην ρυμούλκηση και μετακίνηση ακινητοποιημένων οχημάτων», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην επαρχία Αμμοχώστου - Ποιοι έκλεισαν (vids)

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή διάσωσης πολιτών από την Αστυνομία λόγω των βροχοπτώσεων

Keywords
Τυχαία Θέματα