Πανηγυρική πρόκριση για ΠΑΟΚ

ΕΛΛΑΔΑ
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» συνέτριψε με 4-0 τον Παναθηναϊκό στην καυτή Τούμπα και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια

«Αυτοκτονία» ή δείγμα ανωτερότητας; Μπορεί και τα δυο ταυτόχρονα! Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει την πρόκριση μέσα στην Τούμπα από το πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο έμεινε στα... αποδυτήρια και ο ΠΑΟΚ, με μεγαλειώδη εμφάνιση,

έβαλε τέσσερα γκολ και έφτασε στον τελικό.

Οι «πράσινοι» έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή Κύζα για κάποιες αποφάσεις και την κάρτα στην αποβολή του Χουλτ, όμως, όπως είπε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ευθύνη για τον αποκλεισμό έχει ο ίδιος και οι παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 5ο λεπτό έχασε διπλή ευκαιρία με Βιγιαφάνιες και Κουρμπέλη, όμως ο Γλύκος κράτησε το μηδέν για τον ΠΑΟΚ. Στο 14ο λεπτό ο Πέλκας με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-0, όμως ο «Δικέφαλος» συνέχισε να προβληματίζει.

Εμποκού και τρεις φορές ο τραγικός Κλωναρίδης δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με τον δεύτερο μάλιστα να έχει κακές τελικές επιλογές. Στο δεύτερο μέρος τα πάντα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο, ενώ οι «πράσινοι» ήταν... άφαντοι, με τους Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο.

Στο 48ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι από εκτέλεση φάουλ του Πέλκα και στη συνέχεια της φάσης ο Μάτος, με κεφαλιά ανάμεσα σε τρεις, έκανε το 2-0. Το πάρτι του «Δικεφάλου» συνεχίστηκε. Στο 73' Ο Μάτος έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε και ο Σάκχοφ με ξερό σουτ διαμόρφωσε το 3-0.

Παράπονα και τέλος
Λίγο πριν από το τρίτο γκολ ο Χουλτ αποβλήθηκε για τον Παναθηναϊκό σε μία... τραβηγμένη απόφαση, γεγονός που κόστισε σε δυνάμεις. Πάντως οι «πράσινοι» μπορούσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα για πρόκριση, όμως ο Μπεργκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ στο 80'. Το τελικό 4-0 έκανε ο Πρίγιοβιτς στο 83'. Από λάθος του Κουτρουμπή, ο Μπίσεσβαρ έδωσε αμέσως στον Ελβετό και αυτός, με εύκολο πλασέ, καθάρισε για τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ (Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σακχόφ (Κάνιας 79'), Τσίμιροτ, Ουάρντα (Μπίσεσβαρ 46'), Κάμπος (Ενρίκε 59'), Πέλκας, Πρίγιοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Ρέις, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες (Χατζηγιοβάνης 88'), Εμποκού (Μολίνς 66'), Κλωναρίδης (Λουντ 77'), Μπεργκ.

Ίβιτς: «Από τη 'Λεωφόρο' το πιστεύαμε»
Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Βλάνταν Ίβιτς μετά τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα απέναντι στον Παναθηναϊκό, λέγοντας πως άπαντες στον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν σίγουροι για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι της «Λεωφόρου».

«Αυτή η νίκη ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες. Όταν τελείωσε το ματς στη 'Λεωφόρο', στα αποδυτήρια ήμασταν σίγουροι ότι θα περάσουμε. Έγραψαν ιστορία οι παίκτες και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα σταματήσουμε εδώ. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Εκτός από το πρώτο ημίχρονο που κάναμε κάποια λάθη και δώσαμε χώρο στον Παναθηναϊκό. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πάρα πολύ καλοί. Αξίζαμε τη νίκη, συγχαρητήρια στους παίκτες».

Ουζουνίδης: «Καθοριστικές οι ευκαιρίες»
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης απέφυγε να σχολιάσει τη διαιτησία και στάθηκε κυρίως στη δυστοκία του Παναθηναϊκού μετά την ήττα με 4-0 από τον ΠΑΟΚ.

«Νομίζω οι ευκαιρίες του πρώτου μέρους ήταν καθοριστικές. Είχαμε ευκαιρίες να τελειώσουμε την πρόκριση, αλλά δεν τις αξιοποιήσαμε και, αντίθετα, ο αντίπαλος μάς τιμώρησε στις ευκαιρίες που είχε εκείνος. Δεν θέλω να αναφέρω κάτι για διαιτησία κλπ. Ξέραμε ότι θα υπήρχε πίεση με το δεύτερο ματς στην Τούμπα. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι που αποκλειστήκαμε γιατί δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας», τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού».

Οργισμένο tweet Παναθηναϊκού
Δύο μόλις λεπτά αποδείχτηκαν καταστροφικά για τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας. Πρώτα ο Νίκλας Χουλτ είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Κύζα για μαρκάρισμα στον Μάτος και αποβλήθηκε, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σάκχοφ έκανε το 3-0, δίνοντας έτσι σκορ πρόκρισης στον ΠΑΟΚ!

Η φάση ωστόσο της αποβολής του Σουηδού μπακ του Παναθηναϊκού εξόργισε τους «πράσινους» που έκαναν λόγο για ντροπή στην επίσημη ιστοσελίδα τους στο Twitter:
«Δεύτερη κίτρινη και αποβολή του Χουλτ στο 73' για υποτιθέμενο μαρκάρισμα στον Μάτος. Ντροπή».

«3 στα 3» για την ΑΕΚ!
Είναι μόλις η 4η φορά που θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, με την Ένωση να έχει το απόλυτο σε επιτυχίες στις προηγούμενες τρεις αναμετρήσεις.

Η πρώτη φορά ήταν το 1939 και η ΑΕΚ επικράτησε 2-1, με τέρματα των Χατζησταυρίδη (21') και Μανέτα (73'), ενώ για τον ΠΑΟΚ είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ιωαννίδης (31').

Η δεύτερη ήταν το 1978 όταν η ΑΕΚ νίκησε 2-0, με σκόρερ τους δύο «σταρ» της εποχής, τον Μπάγεβιτς (56') και τον Μαύρο (80').

Με το ίδιο σκορ είχε νικήσει η ΑΕΚ και το 1983, στον πρώτο τελικό της ιστορίας που έγινε στο ΟΑΚΑ. Τότε σκόρερ ήταν ο Θωμάς Μαύρος (27') και ο Βαγγέλης Βλάχος (80').

Keywords
Τυχαία Θέματα