Πανεπιστήμιο Κύπρου: Η μεγάλη γιορτή των φοιτητών πλησιάζει

Με φυσική παρουσία τόσο των φοιτητών και φοιτητριών όσο και τεσσάρων οικείων προσώπων τους, θα πραγματοποιηθούν φέτος οι Τελετές Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Συγκεκριμένα, η Εκπρόσωπος Τύπου του Πανεπιστημίου Κύπρου και Επικεφαλής του Γραφείου Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Τελετών της Πρυτανείας, Δόξα Κωμοδρόμου, δήλωσε ότι από τις 24 Ιουνίου μέχρι την 1η Ιουλίου

2022, η μεγάλη γιορτή των αποφοίτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Πανεπιστημίου Κύπρου, πλην της Ιατρικής Σχολής που θα λάβει χώρα στην έδρα της στο Σιακόλειο Εκπαιδευτικό Κέντρο Κλινικής Ιατρικής (ΣΕΚΚΙ). Συγκεκριμένα, την αυλαία των Τελετών Αποφοίτησης ανοίγει η Ιατρική Σχολή στις 24 Ιουνίου 2022, όπου θα απονεμηθούν τα πτυχία σε τριάντα νέους γιατρούς, οι οποίοι θα αναγνώσουν και τον όρκο του Ιπποκράτη.

Η επίσημη τελετή, στην οποία θα συμμετάσχουν οι απόφοιτοι/ες της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και της Φιλοσοφικής Σχολής, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022, ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό και θα απονείμει τα Βραβείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στους/στις δυο άριστους/ες αποφοίτους/ες που εξασφάλισαν την πρώτη και δεύτερη υψηλότερη ακαδημαϊκή επίδοση.

Ακολουθεί την επόμενη μέρα η Σχολή Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών, ενώ στις 29 Ιουνίου έπεται η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Αγωγής. Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κα Αννίτα Δημητρίου, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στην Τελετή της Σχολής Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, ενώ ακολούθως θα απονείμει τα βραβεία στους/στις αριστεύσαντες/σασες φοιτητές/τριες.

Την 1η Ιουλίου 2022, ο κύκλος των Τελετών Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, ολοκληρώνεται με την Πολυτεχνική Σχολή. Για κάθε Τελετή ξεχωριστά θα επιβραβεύεται ο/η αριστεύσας/σασα κάθε Σχολής και επίσης θα απονεμηθούν τρία βραβεία σε άριστους/ες φοιτητές/τριες προπτυχιακού επιπέδου από μεγάλους δωρητές και ευεργέτες που συμβάλουν στην ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων στην Πανεπιστημιούπολη.

Το Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων της Πρυτανείας, ενημερώνει ταυτόχρονα ότι για να αποφευχθεί µε κάθε τρόπο το ενδεχόμενο πιθανού συνωστισμού, η διάταξη των καθισμάτων θα είναι ανά ένα μέτρο. Επίσης η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική, καθώς οι Τελετές θα πραγματοποιηθούν σε υπαίθριο χώρο. Όλες οι Τελετές θα αρχίζουν στις 8 μ.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Τελετές Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://www.ucy.ac.cy/fmweb/el/graduation ή επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 22894331/347, ή στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας και τη Σχολή Μεταπτυχιακών Σπουδών στο τηλ. 22894000.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανεπιστήμιο Κύπρου,panepistimio kyprou