Πανά: «Οποιοδήποτε σενάριο μπορεί να εκτροχιαστεί αν χαλαρώσει ο κόσμος»

Είναι αναμενόμενο να έχουμε αύξηση κρουσμάτων και ένας από τους λόγους είναι ότι αυξάνεται η δυνατότητα για τη διενέργεια περισσότερων τεστ, ενώ με τα μέτρα που έχουμε λάβει δεν θέλουμε να έχουμε ανεξέλεγκτη αύξηση της καμπύλης, ανέφερε η Δρ. Ζωή Πανά, Επιδημιολόγος και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο». 

Στην Κύπρο

δεν βλέπουμε απότομη αύξηση αλλά αναμενόμενη, δεν μας χαροποιεί, σκοπός μας είναι να κρατήσουμε τον έλεγχο της κατάστασης όσο το δυνατό περισσότερο μπορούμε και αυτό θα γίνει μόνο όταν τηρηθούν τα μέτρα, πρόσθεσε. 

Η λοίμωξη από τον ιό δεν είναι σε όλους θανατηφόρα, ωστόσο σκοπός μας είναι να προστατεύσουμε όλη την κοινότητα ώστε να μειωθούν οι θάνατοι και να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας, σημείωσε. 

Όλα εξαρτώνται από τη συμμόρφωση των πολιτών, τόνισε. 

Κληθείσα να σχολιάσει εάν μπορούμε να ξέρουμε πότε θα έχουμε κορύφωση του ιού στην Κύπρο, η κα. Πανά ανέφερε πως είμαστε στην ανοδική φάση και θα φανεί στην καμπύλη το ακριβώς επόμενο διάστημα. 

Η πρόβλεψη θα εξαρτηθεί αποκλειστικά και μόνο από την συμμόρφωση, οποιοδήποτε σενάριο και  προβλεπτικό μοντέλο μπορεί να εκτροχιαστεί αν χαλαρώσει ο κόσμος, είπε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα