Πανά: Έχουν αναφερθεί μικρές μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Δεν χρειάζεται πανικός και ανησυχία αλλά ηρεμία και συμμόρφωση στα μέτρα, ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» η Επιδημιολόγος, μέλος της Επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Ζωή Πανά

Η κ. Πανά, μιλώντας για τον θάνατο του 58χρονου πιλότου ο οποίος δεν είχε ιατρικό ιστορικό, σημείωσε πως ισχύει ότι κινδυνεύουν περισσότερο οι «ευπαθείς ομάδες» και οι ηλικιωμένοι, ωστόσο σε κάποιες χώρες υπάρχουν και μεμονωμένα περιστατικά θανάτων ατόμων σε νεαρότερη ηλικία.

Αυτό

δεν αλλάζει τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά μπορεί να υπάρχουν άτομα με σοβαρή νόσηση που δεν ανήκουν σε «ευπαθείς ομάδες» και δεν είναι ηλικιωμένοι, πρόσθεσε. 

Η σοβαρή νόσηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με πρώτο την ανοσοκαταστολή.  

Βάσει στατιστικών φαίνεται ότι προσβάλλονται πιο συχνά οι άντρες, πρόσθεσε.

Όσον αφορά των αριθμό των κρουσμάτων στην Κύπρο, είπε ότι ήταν αναμενόμενος, ωστόσο στόχος είναι να ελαττωθεί η καμπύλη.

Την εντελώς πραγματική εικόνα στην κοινότητα κανένας δεν μπορεί να την γνωρίζει, τόνισε. 

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο μετάλλαξης του ιού ανέφερε πως είναι αυξημένη. Όσο προσβάλει περισσότερα άτομα, τόσο αυξημένη είναι και η πιθανότητα να μεταλλαχθεί, είπε. 

Ήδη Επιστήμονες έχουν αναφέρει μικρές μεταλλάξεις του ιού σε άλλες χώρες, ωστόσο σε αυτή την φάση δεν έχουν κλινική σημασία, δεν υπάρχουν δηλαδή ενδείξεις για σοβαρή μετάλλαξη. 

Keywords
Τυχαία Θέματα