Πάλμας: Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής και περηφάνιας

Η 28η Οκτωβρίου είναι μέρα τιμής και περηφάνιας για το μεγαλείο που επέδειξαν οι Έλληνες στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ανέφερε σήμερα ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, ο οποίος μαζί με τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδου, δέχθηκε το χαιρετισμό της παρέλασης της Λεμεσού, που πραγματοποιήθηκε κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ`.

Όπως δήλωσε ο κ.Πάλμας, σήμερα, "είναι μέρα τιμής, περηφάνιας για το μεγαλείο που επέδειξαν οι Έλληνες σε αυτήν τη μεγάλη και τιτάνια προσπάθεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου".

"

Απέδειξαν σε όλο τον κόσμο για το μεγαλείο ψυχής που είχαν και μας έδωσαν μαθήματα για το πώς θα πρέπει κι εμείς οι επόμενες γενιές, να έχουμε όραμα, ψυχολογική και πατριωτική ανάταση", συμπλήρωσε.

Οι σημερινοί εορτασμοί της Λεμεσού για την επέτειο του "Όχι" ξεκίνησαν με πεντάλεπτη γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλης εωθινό στους δρόμους από τη Φιλαρμονική του Λανιτείου και την Μπάντα Κρουστών των Προσκόπων και Οδηγών και έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, με απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Λανίτειο Λύκειο.

Ακολούθως τελέστηκε δοξολογία, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Χωροεπισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Λεμεσού, Δημήτρης Μικελλίδης.

Κατάθεση στεφάνων έγινε στο μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Ηρώων, με απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.

Αποκορύφωμα των εορταστικών εκδηλώσεων αποτέλεσε η καθιερωμένη παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’, με τη συμμετοχή παλαιών πολεμιστών, σωματείων, μαθητών και μαθητριών Μέσης και Ανώτερης Εκπαίδευσης, Οδηγών, Προσκόπων, τμημάτων της Πολιτικής Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς.

Στις 17:00, θα γίνει υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Λανιτείου και θα αποδοθούν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Θα ακολουθήσει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και λαμπαδηφορία από Σώμα Κυπρίων Οδηγών, η οποία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα καταλήξει στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα