Παλεύει για ημιτελικό ο Αχιλλέως

Το Σκητ Γυναικών δεν έφερε τελικά την πρώτη μεγάλη διάκριση της Κυπριακής ομάδας στους 1ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που διεξάγονται στο Μπακού. Η Άντρη Ελευθερίου μπήκε στην ημιτελική εξάδα, αλλά εκεί έμεινε μακριά από τον καλή εικόνα που παρουσίασε στη μεγαλύτερη διάρκεια του προκριματικού, καταλαμβάνοντας τελικά την 6η θέση στο αγώνισμα. Η Παναγιώτα Ανδρέα «πλήρωσε» το μέτριο δεύτερο 25άρι, και έμεινε τελικά στην 13η θέση επί συνόλου 19 αθλητριών.

Για να περάσει στον ημιτελικό η Άντρη Ελευθερίου χρειάστηκε να περιμένει μέχρι και την τελευταίο δίσκο της τελευταίας αθλήτριας. Από τα αποτελέσματα

προέκυψε τετραπλή ισοπαλία στους 71/75 δίσκους μεταξύ των θέσεων 5-8, γεγονός που οδήγησε τις αθλήτριες στη διαδικασία του «shoot-off» για να διεκδικήσουν δύο θέσεις στον ημιτελικό. Εκεί η Ελευθερίου ήταν ψύχραιμη και έκανε το 2/2, όπως και η Γερμανίδα Βέντζελ, κάτι το οποίο δεν πέτυχαν η Γεωργιανή Πανάς, και η Πολωνή Γιαρμολίνσκα με αποτέλεσμα να αποκλειστούν.

Ο ημιτελικός πέραν του στόχου της διεκδίκησης των μεταλλίων, φάνταζε και ως μια καλή ευκαιρία για την Ελευθερίου να διεκδικήσει την Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης για το Ρίο. Αιτία το γεγονός ότι οι δύο Ιταλίδες (Μπακόζι και Καϊνέρο), καθώς και Σλοβάκα Μπαρτέκοβα που μετείχαν σε αυτόν, το είχαν ήδη επιτύχει από προηγούμενο αγώνα. Έτσι η Ολυμπιακή κάρτα θα δινόταν σε μία από τις Ελευθερίου, Βέντζελ, και της νεαρής Βρετανίδας Άμπερ Χιλ (18ετών).

Ο ημιτελικός των 16 δίσκων δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε η Ελευθερίου, αφού πολύ νωρίς έχασε τρεις (!!!) δίσκους, μένοντας ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης κάποιου μεταλλίου. Με τελικό απολογισμό 12/16 έμεινε στην 6η θέση. Την έκπληξη έκανε η νεαρή Βρετανίδα, που ήταν αλάνθαστη και πέρασε στον τελικό με την Ιταλίδα Μπακόζι που προηγουμένως σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ με 75/75 δίσκους. Στον μεταξύ τους τελικό για το χρυσό μετάλλιο, ύστερα από ένα 15/15 που σημείωσαν και οι δύο, ο αγώνας οδηγήθηκε σε ένα συναρπαστικό shoot-off που ανέδειξε νικήτρια τη Βρετανίδα Άμπερ Χιλ στον 30ο δίσκο (!!!). Η Άμπερ Χιλ πανηγύρισε διπλά αφού εξασφάλισε και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

«Μπήκαμε στον ημιτελικό και οι τρεις από τις έξι αθλήτριες έριχναν χωρίς τόσο μεγάλη πίεση, ενώ οι άλλες τρεις κάναμε και τον δικό μας αγώνα που αφορούσε την Ολυμπιακή κάρτα. Το θέμα ήταν ποια θα έδινε πρώτη την ευκαιρία στις άλλες και δυστυχώς αυτή ήμουν εγώ. Κόλλησε το χέρι στη σκανδάλη και έχασα δύο δίσκους μαζί. Αυτό ήταν αρκετό εκείνη τη στιγμή να με βγάλει εκτός αγώνα, αφού τα περιθώρια να διορθωθεί διπλή απώλεια σε αυτό το επίπεδο και μέσα σε τόσο λίγους δίσκους, είναι ελάχιστα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε λίγο μετά το τέλος του αγώνα η Άντρη Ελευθερίου.

Από την πλευρά της η Παναγιώτα Ανδρέου «πλήρωσε» κάθε λάθος στους πρώτους δύο γύρους. «Ήμουν καλά, ξεκίνησα πολύ άνετα τον αγώνα και από τα μέσα το πρώτου γύρου μέχρι το τέλος του δεύτερου ξεκίνησα να χάνω δίσκους κάνοντας λάθη. Ακόμη και ο τελευταίος γύρος όταν πια όλα είχαν κριθεί, θα έπρεπε να ήταν καθαρό 25άρι, και όμως λίγο πριν το τέλος, άργησα πολύ και ουσιαστικά άφησα τον έναν από τους δύο δίσκους να περάσει πολύ μακριά πριν ρίξω. Πιστεύω ότι στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Μάριμπορ τον ερχόμενο μήνα, όταν οι Ολυμπιακές κάρτες πρόκρισης θα είναι τρεις και όχι μία, θα πάμε πολύ καλύτερα» ανέφερε η 20χρονη πρωταθλήτρια μας.

Στο κυνήγι του ημιτελικού ο Αχιλλέως (73/75) – Δύσκολα προλαβαίνει ο Χάσικος (71/75)
Στους Άνδρες ο αγώνας είναι εξίσου συναρπαστικός, αφού η παρουσία 30 αθλητών, μετατρέπει την κάθε απώλεια δίσκου από τους σκοπευτές, σε πτώση αρκετών θέσεων στην κατάταξη. Κάπως έτσι, ο αρκετά καλός αγώνας του Γιώργου Αχιλλέως με δύο 25άρια, μετατράπηκε σε 9η θέση στο τέλος της πρώτης μέρας, εξαιτίας του 23/25 που ήταν το αποτέλεσμα που κατέγραψε στον δεύτερο γύρο. Πάντως μια δεύτερη μέρα χωρίς απώλειες από τον Αχιλλέως, ίσως αποδειχτεί αρκετή για την είσοδο στην ημιτελική εξάδα, αφού μόνο ο Δανός Χάνσεν έχει μέχρι στιγμής 75/75, και ακολουθούν άλλοι επτά με 74/75.
Ο Ανδρέας Χάσικος έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο, ύστερα από το 71/75 της πρώτης μέρας (23,24,24). Ο ανταγωνισμός είναι τόσο ψηλός, που η είσοδος του στον ημιτελικό μάλλον δεν εξαρτάται πλέον μόνο από τον ίδιο (ακόμη και αν καταγράψει 50άρι τη δεύτερη μέρα), αλλά κυρίως από το τι θα κάνουν και οι υπόλοιποι αθλητές. Ο Χάσικος ολοκλήρωσε την πρώτη μέρα στη 17η θέση.

Έχασε την ευκαιρία ο Ελ Χελάλι στην Τοξοβολία
Ο Μίμης Ελ Χελάλι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της Τοξοβολίας χάνοντας από τον Πολωνό Σλάβομιρ Νάπλοζεκ με 7-3. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά όταν προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Τσέχος απάντησε με δύο νίκες στη συνέχεια. Ο τέταρτος γύρος φάνηκε να γέρνει στον Ελ Χελάλι, στον οποίο μετά τα δύο συνεχόμενα 10άρια που έριξε, αρκούσε ένα 8άρι στο τελευταίο βέλος για να φέρει τον αγώνα στα ίσα, αλλά η βολή του απέφερε μόνο ένα εφτάρι. Ακόμη πιο απρόσμενη εξέλιξη στον τελευταίο γύρο, όπου το 7άρι του Πολωνού στο τέλος έριξε την πλάστιγγα προς το μέρος του δικού μας αθλητή. Ο Ελ Χελάλι όμως καθυστέρησε, με αποτέλεσμα να ρίξει βιαστικά το βέλος όταν χτύπησε η κόρνα, στέλλοντας το προς γενική έκπληξη στο 5άρι με αποτέλεσμα να χάσει το γύρο με 23-25 και τον αγώνα με 3-7.

Αποτελέσματα Σαββάτου 20 Ιουνίου
Σκοποβολή
Σκητ Γυναικών
Προκριματικός: Άντρη Ελευθερίου 71/75 (24/25, 23/25, 24/25), S-off 2/2, Παναγιώτα Ανδρέου 67/75 (22/25, 21/25, 24/25) 13η θέση
Ημιτελικός: Άντρη Ελευθερίου 12/16 (3/4, 2/4, 4/4, 3/4) 6η θέση
Σκητ Ανδρών
Προκριματικός (Day1): Γιώργος Αχιλλέως 73/75 (25/25, 23/25, 25/25) 9ος, Ανδρέας Χάσικος 71/75 (23/25, 24/25, 24/25) 17ος
Τοξοβολία
«64» Μίμης Ελ Χελάλι Vs Σλάβομιρ Νάπλοζεκ (POL) 3-7 (2-0, 0-2, 0-2, 1-1, 0-2) [22-24, 28-24, 29-25, 27-27, 25-23]

Πρόγραμμα Κυριακής 21 Ιουνίου
Σκοποβολή
07.00 Σκητ Ανδρών Προκριματικός / Day2 Γιώργος Αχιλλέως, Ανδρέας Χάσικος
12.45 Ημιτελικός
13.05 Τελικός

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
20 Ιουνίου 2015

Keywords
Τυχαία Θέματα