Παιδοβουλή: Δυσαρέσκεια για τις Παγκύπριες εξετάσεις

Μετά την ανακοίνωση του αναθεωρημένου προγράμματος για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, η Κυπριακή Παιδοβουλή εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός πως αυτό παρουσιάζει προβλήματα αφού παραβιάζει επαναλαμβανόμενες δεσμεύσεις του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι μεταξύ των μαθημάτων θα μεσολαβούν μερικές ημέρες και δεν θα είναι συνεχόμενα.  Παραθέτουμε ενδεικτικά ένα κατάλογο από περιπτώσεις συνεχόμενων μαθημάτων:

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις μαθητών που θα κληθούν να παρακαθήσουν

σε 3 συνεχόμενα μαθήματα: Οικονομικά-Ιστορία-Ιταλικά/Ισπανικά. Πόσο μάλλον όταν προστεθούν στο όλο σκηνικό και τα μαθήματα απόλυσης που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Οι δεσμεύσεις για μια μέρα μεταξύ της κάθε εξέτασης είναι «ανθρωπίνως αδυνάτον να ικανοποιηθούν» σύμφωνα με την Υπηρεσία Εξετάσεων. Συνεπώς ζητούμε τουλάχιστον οι Παγκύπριες Εξετάσεις να γίνουν μόνο πρωινές ώρες, διότι σε αντίθετη περίπτωση, που θα παρακάθεται μαθητής συνεχόμενες εξετάσεις μια απόγευμα και μια πρωί, ούτε 24 ώρες δεν θα μεσολαβούν μεταξύ τους. Πόσο μάλλον αν λάβει κανείς υπόψιν και το ακατάλληλο των απογευματινών θερμοκρασιών τον Ιούνιο.

Τέλος, αναμένουμε από το ΥΠΠΑΝ να διευθετήσει αμέσως το θέμα της τηλεκπαίδευσης για να μην παραβλάπτονται άλλο τα συμφέροντα των παιδιών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα