Παιδιά και πόνος στο στήθος

Δεν είναι λίγες οι φορές που πανικοβλημένοι γονείς φέρνουν το παιδί τους στο ιατρείο, γιατί παρουσιάζει πόνο στο στήθος.

ειδήσεις στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ότι ο τάδε νεαρός πέθανε από την καρδία του, προκαλούν πραγματικά φόβο στους γονείς μόλις ακούσουν το παιδί σας να παραπονιέται για πόνο στο στήθος.
ηρεμήστε όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Θάνατος ενός παιδιού ή εφήβου από καρδιακό πρόβλημα είναι σπανιότατο γεγονός και συνήθως προϋπάρχει κάποια αρρώστια που είναι γνωστή στο οικογενειακό περιβάλλον.

Οπωσδήποτε όμως χρειάζεται να εξεταστεί το παιδί σας από τον παιδίατρό του.

Πόνο στο στήθος παρουσιάζουν συνήθως τα παιδιά εφηβικής ή προεφηβικής ηλικίας. Τα παιδιά εντοπίζουν τον πόνο πίσω από το στέρνο (το μεγάλο κόκαλο στο κέντρο του στήθους). Πολλές φορές χαρακτηρίζουν τον πόνο σαν σουβλιά που διαρκεί μερικά λεπτά. Ο γιατρός θα εξετάσει προσεκτικά τους πνεύμονες και την καρδιά του παιδιού σας και θα αποφασίσει αν χρειάζεται να γίνουν κάποιες εξετάσεις όπως ακτινογραφία θώρακα και ηλεκτροκαρδιογράφημα. Στις μισές περιπτώσεις ο γιατρός δεν μπορεί να εντοπίσει τίποτα το παθολογικό. Ο πόνος, πιθανόν να οφείλεται στο άγχος και τις ανησυχίες της εφηβικής ηλικίας. Να θυμάστε ότι αν το παιδί παραπονιέται περιοδικά για πόνο στο στήθος για διάστημα μηνών, τότε το πιο πιθανό είναι να μην έχει τίποτα το παθολογικό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο paidiatros.com

Keywords
Τυχαία Θέματα