Παιδεία: Ξεκίνησε ο διάλογος – Αντίδραση για παρουσία γονέων

Δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς ο διάλογος των εκπαιδευτικών οργανώσεων με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη.

Με την άφιξή τους στον χώρο, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζήτησαν όπως αποχωρήσουν από τον χώρο οι Σύνδεσμοι των οργανωμένων γονέων.

Η αντίδραση προκλήθηκε, αφού, όπως υποστηρίζουν, η πρόσκληση για διάλογο απευθυνόταν από τον Υπουργό στις τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Ο διάλογος ξεκίνησε με τους γονείς να παραμένουν έξω από την αίθουσα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Νικηφόρου, πρόεδρο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας

Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Αυτή την ώρα η συνάντηση γίνεται με την ΟΕΛΜΕΚ, ενώ από τις 14:30 μέχρι τις 16:00 ο Υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με την ΠΟΕΔ και από τις 16:00 μέχρι τις 17:30 με την ΟΛΤΕΚ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών και των οργανωμένων γονέων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Παιδείας, στο Προεδρικό Μέγαρο, αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα διάλογος σχετικά με τον εξορθολογισμό στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης και την αναθεώρηση του συστήματος απαλλαγών από διδακτικό έργο.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης χαιρέτισε την έναρξη του διαλόγου μεταξύ όλων των Φορέων της Εκπαίδευσης με σχετική ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα