Παιδεία: Μπήκαν τα θυροτηλέφωνα, ψάχνουν ποιος θα τα απαντά

Δώδεκα μέρες πριν το επίσημο πρώτο κουδούνι που θα σημάνει την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πολλά είναι τα ζητήματα άλλα σοβαρά άλλα μικρά, που παραμένουν χωρίς λύση.

Ένα από αυτά προέκυψε μετά από σχετική προτροπή της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ) προς τα μέλη του γραμματειακού προσωπικού των σχολείων να μην απαντούν στα θυροτηλέφωνα που έχουν τοποθετηθεί στα σχολεία,-

όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο που αποστάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς τις σχολικές μονάδες-, για το σχετικό μέτρο που αποφασίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο για την ασφάλεια στα σχολεία, αφού δεν αφορά τις αρμοδιότητές τους.

Το μέτρο και ο τρόπος λειτουργίας του συνεχίζει να συζητείται από τους εμπλεκόμενους, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η λύση.

Σε επικοινωνία που είχε το SigmaLive με τον Γενικό Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., Γλαύκο Χατζηπέτρου, ανέφερε πως γίνεται προσπάθεια για εξεύρεση λύσης.

«Δεν είναι αρμοδιότητα του γραμματειακού προσωπικού και κάποιος πρέπει να το αναλάβει. Ωστόσο, βρισκόμαστε σε διάλογο με τους εμπλεκόμενους για να βρεθεί άμεσα λύση για το καλό όλων μας. Μέχρι και αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία μέχρι να βρεθεί κοινή αποδεκτή λύση», είπε ο κ. Χατζηπέτρου.

Σημειώνεται πως η σχετική εγκύκλιος, στάλθηκε στις σχολικές μονάδες τον Απρίλιο του 2018 και στην οποία ισχύουν τα εξής:

1) Στην κλήση του θυροτηλεφώνου απαντά η Γραμματεία του Σχολείου ή, σε περίπτωση που αυτή απουσιάζει, άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο, το οποίο καθορίζεται από την Διεύθυνση του Σχολείου.

2)  Κατά την διάρκεια της κλήσης γίνονται αναγνωριστικές ερωτήσεις από την Γραμματεία προς τον/την επισκέπτη/τρια, όπως ο λόγος της επίσκεψής του/της, το όνομά του/της και ο αριθμός ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου της Δημοκρατίας.

3)  Όταν πρόκειται για παραλαβή μαθητή ή μαθήτριας, η Γραμματεία ελέγχει από το μητρώο δικαιούχων την ορθότητα των στοιχείων που δόθηκαν από τους γονείς. Πιο συγκεκριμένα, ελέγχει κατά πόσο ο/η εν λόγω δικαιούχος είναι εξουσιοδοτημένο άτομο από την οικογένεια του/της μαθητή/μαθήτριας για να μπορεί να εισέρχεται στον σχολικό χώρο.

4) Εάν τα στοιχεία που δόθηκαν είναι ορθά, τότε η Γραμματεία δίδει οδηγίες προς τον/την επισκέπτη/τρια όπως μεταβεί απευθείας στο γραφείο της Γραμματείας για επιβεβαίωση και καταγραφή των στοιχείων του/της στο Αρχείο Επισκεπτών. Όπου κρίνεται απαραίτητο, τον/την καθοδηγεί πώς να μεταβεί στο γραφείο της Γραμματείας .

Αν η πρόσβαση προς το γραφείο της Γραμματείας δεν βρίσκεται κοντά στην είσοδο του Σχολείου, τότε είναι χρήσιμο να υπάρχει κατάλληλη σήμανση που να καθοδηγεί τον/την επισκέπτη/τρια προς το γραφείο της Γραμματείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα