Παγωμένα Χριστούγεννα

Χιόνια και θερμοκρασίες υπό το μηδέν αναμένονται στα ορεινά
Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο καιρός μπαίνει επίσης στο γιορτινό κλίμα, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο καιρός

μπαίνει επίσης στο γιορτινό κλίμα, καθώς σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία από σήμερα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές. Απόψε, μάλιστα, αναμένεται να υπάρξουν καταιγίδες και βροχές, κυρίως στα παράλια και στα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, αλλά θα υπάρχουν και διαστήµατα µε ηλιοφάνεια. Τη νύκτα αναµένονται χιόνια, αρχικά στο Τρόοδος και αργότερα στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή. Την Τετάρτη αρχικά αναµένονται τοπικά βροχές ή και καταιγίδα, καθώς και χιόνια στα ορεινά, αλλά σταδιακά ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει αισθητή πτώση.

Παροχή βοήθειας στο κοινό
Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες για αντιμετώπιση του ιδιαιτέρως ψυχρού κύματος που πλήττει την Κύπρο. Η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκονται επί ποδός, ούτως ώστε οποτεδήποτε και αν παραστεί ανάγκη να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια προς το κοινό. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία στα τηλέφωνα άμεσης ανταπόκρισης 112 ή 199 ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον αριθμό 1460.

Προσοχή οδηγοί
Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα (εφόσον χρειάζεται). Επίσης, καλούνται όσοι προτίθενται να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Για άμεση ενημέρωση όσο αφορά το οδικό δίκτυο, το κοινό μπορεί να βρίσκει όλες τις τελευταίες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.police.gov.cy), στις σελίδες της Αστυνομίας στους ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter) και στο Application της Αστυνομίας, στην κατηγορία «Οδικό Δίκτυο».

Keywords
Τυχαία Θέματα