Παγκύπρια εκστρατεία οικονομικής ενίσυχης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου

Την διενέργεια παγκύπριας οικονομικής ενίσχυσης του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, εξήγγειλε η Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου, Μύρια Σταυράκη στο πλαίσιο σημερινής συνέντευξης Τύπου με αφορμή τη φετινή Εκστρατεία του Συνδέσμου στο πλαίσιο της «Πορείας Χριστοδούλας».



Η εκστρατεία εξαγγέλθηκε καθώς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της καθιερωμένης «Πορείας Χριστοδούλας» για την ενίσχυση των υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας

που προσφέρεται δωρεάν σε χιλιάδες συμπολίτες μας.       

«Παρά τις προκλήσεις, όμως, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, πιστός στο όραμα και την αποστολή του, παραμένει δίπλα στους ασθενείς με καρκίνο σε όλη την Κύπρο και οι Επαγγελματίες Υγείας και το προσωπικό του Συνδέσμου συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών μας», τόνισε η κ. Σταυράκη.

Όπως είπε, μαζί «τον διαχρονικό μας σύμμαχο, την Τράπεζα Κύπρου», προγραμματίζεται τις επόμενες μέρες εκστρατεία οικονομικής ενίσχυσης του Συνδέσμου μας με εράνους σε διάφορα σημεία παγκύπρια.

Σύμφωνα με την κ. Σταυράκη, στον έρανο συμβάλλουν δήμοι και  κοινότητες παγκύπρια, αλλά και η εκκλησία. Την όλη εκστρατεία υποστηρίζουν και φέτος το Δίκτυο SupportCY και το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «Ανταμοιβή», της Τράπεζας Κύπρου.

«Καλούμε το κοινό να στηρίξει αυτήν τη σημαντική εκστρατεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από καρκίνο  και να συμμετέχουν στις προσπάθειες που καταβάλλονται στο πλαίσιο του εράνου μας. Καλούμε όλους να βρουν τους εθελοντές μας με τα κίτρινα μπλουζάκια και τους κουμπαράδες μας στα σημεία που συμμετέχουν στην εκστρατεία παγκύπρια και να συμβάλουν με όποιο τρόπο μπορούν», είπε.

«Είναι με τη στήριξη της κυπριακής κοινωνίας αλλά και οργανισμών όπως η Τράπεζα Κύπρου, που ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου στα 50 χρόνια λειτουργίας του, έχει αναπτύξει ουσιώδεις υπηρεσίες στήριξης προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας», πρόσθεσε.

Εξήρε τέλος την συμβολή της Τράπεζα Κύπρου, λέγοντας ότι «εδώ και 23 χρόνια, στη μάχη ενάντια στον καρκίνο, είναι σταθερά δίπλα μας και μας στηρίζει δυναμικά και ουσιαστικά».

Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζα Κύπρου, Χάρης Πουαγκαρέ, είπε πως η πανδημία του κορωνοϊού μας υποχρεώνει να πραγματοποιήσουμε την εκστρατεία για στήριξη του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου «Στη Μάχη ενάντια στον Καρκίνο» στο ίδιο πρωτόγνωρο περιβάλλον, όπως και πέρσι, δυσχεραίνοντας το έργο του εθελοντισμού και της προσφοράς, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα για τον ετήσιο οδικό έρανο.

«Ωστόσο, εμείς προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και συνεχίζουμε δυναμικά τις δράσεις μας, υλοποιώντας την υπόσχεσή μας ότι η Τράπεζα Κύπρου θα στηρίζει ανελλιπώς τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου με τον οποίον δίνουμε από κοινού μάχες για 23 χρόνια», πρόσθεσε

Ο κ. Πουαγκαρέ υπενθύμισε πως η Τράπεζα Κύπρου ενεπλάκη με τη μάχη ενάντια  του καρκίνου από το 1998 όταν δημιουργήθηκε και λειτούργησε το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, η μεγαλύτερη σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για το κοινό Κυπρίων.

Είπε ακόμη πως η Τράπεζα, όπως και πέρσι, προσέλκυσε «συμμάχους ανάμεσα σε εταιρείες/μέλη του SupportCY, του δικτύου που δημιούργησε η Τράπεζα κατά την πανδημία για υποστήριξη των ανθρώπων της πρώτης γραμμής και όχι μόνο», ενώ είπε ότι το Σχέδιο Επιβράβευσης Καρτών «ανταμοιβή» της Τράπεζας ενισχύει το έργο του Συνδέσμου, αφού για κάθε συναλλαγή στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο Σχέδιο, η Τράπεζα προσφέρει 5 σεντ στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Κάλεσε τέλος «τους συνανθρώπους μας, οι οποίοι πάντοτε συνεισφέρουν για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο να κάνουν την εισφορά τους είτε με την αγορά λαχνών ή στους κουμπαράδες που θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία παγκύπρια».

«Η μάχη ενάντια στον καρκίνο χρειάζεται συμμάχους, υποστηρικτές, χρειάζεται ενωμένες δυνάμεις για έναν κοινό σκοπό.  Η φετινή εκστρατεία μας έχει ως μήνυμα «Στη μάχη αυτή είμαστε όλοι μαχητές» και μαζί όλοι μας δίνουμε τη μάχη για τον καρκίνο, για να βγούμε νικητές, για τους ασθενείς και το έργο που επιτελείται», κατέληξε ο κ. Πουαγκαρέ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα