Παγετός στα ορεινά - Κατολισθήσεις και επικίνδυνοι δρόμοι

Παγετός επικρατεί στις ορεινές περιοχές, ενώ σύμφωνα με την Μετεωρολογική υπηρεσία, η χαμηλή πίεση, που επηρεάζει την περιοχή, υποχωρεί σταδιακά από απόψε.

Για όσους θα οδηγήσουν στις ορεινές περιοχές, να ενημερώσουμε ότι λόγω παγετού, οι πιο κάτω δρόμοι, Προδρόμου - Τροοδους, ΠΛατρών - Τροόδους και Καρβουνά - Τροόδους, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Επίσης, λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών, οι δρόμοι Τσακίστρας

– Κύκκου – Πεδουλά και Καρβουνά – Αμιάντου, έχουν καταστεί επικίνδυνοι.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες και να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.

Απόψε αρχικά αναμένονται τοπικά βροχές ή και παροδική χιονόπτωση, τοπικά στα ορεινά, αλλά αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι και τοπικά ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Παροδικά στα ανατολικά δυνατό να πνέουν μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, το πρωί μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα καταστούν ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.
Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη αλλά το πρωί, στα προσήνεμα, μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά αυξημένες νεφώσεις, που θα εμφανίζονται από νωρίς το απόγευμα, πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή τοπική παροδική χιονόπτωση στα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Την Τετάρτη παροδικά αυξημένες νεφώσεις ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή παροδική χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα